BORMARATON

Hajósról rajtolt a Nemzeti Bor Maraton
Május 23-án reggel 08:00-kor Dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnökének pisztolylövésére elrajtolt a Nemzeti Bor Maraton a Hajósi Pincefalunál. Ezzel egy időben megszólalt az interneten a Wine Fm rádió is.

A Nemzeti Bor Maraton első szakaszának nevezőit Dlusztus Imre a Nemzeti Bor Maraton borszakmai koordinátora köszöntötte. Miközben folyt a bemelegítés a 21 kilométeres Hajós – Jánoshalma első szakaszra Dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke, majd Koch Csaba, a Hajós Bajai Borvidék elnöke – aki maga is az elsők között készült teljesíteni a távot, pincészetének több munkatárásával együtt-, továbbá Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei elnöke és Balla Attila, a Nemzeti Bor Maraton ötletgazdája és programigazgatója nyitotta meg az eseményt.

A Nemzeti Bor Maraton 11 napja alatt a maga 2573 kilométerével nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy megdöntse a Leghosszabb maratonváltó világrekordját, ennek teljesítésére több településről csatlakoznak a nevezők, illetve olyan támogató futók, akik a város közigazgatási határain belül kísérik a futókat. Hajósról is több általános iskolás fiatal jött el, dacolva a korai időponttal és a rossz idővel, hogy részesei legyen ennek a élménynek.

A Nemzeti Bor Maraton első napján közel 1000 futó részvételével 170 kilométert tettek meg a rajthoz állók a 2573 kilométerből, Hajóstól Jánoshalmán, Borotán, Baján, Bátaszéken és Dunaszekcsőn, Bolyon keresztül Villány és Siklós érintésével.

Olyan ismert személyek is teljesítették a távot, mint Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos elnöke; ijf. Hubai Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke; Hrutka János, sportmenedzser, Magyar Speciális Olimpia Szövetség társelnöke; Molnár Andrea, a Sportklub műsorvezetője; valamint Földházi Zsófia világ- és  Európa-bajnok öttusázó.
A világrekord kísérlet második napjának végére már 400 kilométert teljesített közel 1800 futó.

Vasárnap hajnalban már Pécsre érkeztek a futók, majd innen tovább Bonyhádra. Ezután Szekszárd következett, mely a második kiemelt helyszíne lett a rendezvénysorozatnak. Itt egy 50 fős mezőny várta a reggeli 08:48-as rajtot, amelyet Ács Rezső a város polgármestere lőtt el. A megyei székhelyen a Pünkösdi Fesztivállal és a Nemzeti Bor Maraton partnereivel közösen, egy egész napos programsorozatra várták a kilátogatókat. Délben már Hőgyész felé folytatódott a futás, majd Gyönk következett. Innen egy maratoni távot teljesítettek az indulók Paksig. Utóbbi helyszínen, a Sárgödör téri a pincefalunál fogadták a ‘bormaratonosokat’. A következő szakaszt, amelyben Balla Attila programigazgató is rajthoz állt – Balog Judit, a Paksi FC ügyvezetője indította útjára. Majd a nap végéig Cece, Simontornya és Enying várta a befutókat.
A harmadik napon, Pünkösd hétfőn a Zalai borvidék és Nagykanizsa az irány.

 

nemzeti bormaraton

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s