A GYŐZTESEK

2013 futó nevezett szombaton a 18. KPMG Kékes Csúcsfutásra, ahol a 671 méteres szintkülönbség mellett a kánikulával is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek.

A 2013-as nevezői szám abszolút rekord az esemény történetében, egy év alatt is nagy a fejlődés (tavaly 1700 regisztrálót jegyeztek). A mezőny 32 fokos melegben indult el. A Mátrafüredi rajt 343 méteres tengerszint feletti magasságnál fekszik, a Kékes pedig 1014-en, így a 11.6 kilométeres táv igazi nehézsége a folyamatos emelkedésben állt, különös tekintettel a Mátraházát követő 14 %-os meredekre, majd a cél előtt a sípályán az igazán bokanyüvő végső kapaszkodóra.

A korelnökök a nyolcvanesztendős Sztarenszky Tiborné, Marika és Zsiga János voltak.
A futáson Kovács “Kokó” István olimpiai bajnok mellett szerepelt a Suhanj! Alapítvány színeiben egy látássérült, egy handbike-os, és öt kerekes székes sportember is. A mezőnyt tovább színesítette Iváncsics Zsolt, aki ezúttal két összekapcsolt futó babakocsit tolt fel a csúcsra, bennük mozgássérült gyerekkel (140 kg).

A szokások szerint – mintegy fáradozása jutalmául – nyakában az éremmel mindenki elkészíthette az elmaradhatatlan fotóját az ország csúcsát jelző piros-fehér-zöld színre festett kőnél. A kétezres mezőnyben 18 olyan sportember is akadt, akiknek idén már tizennyolcadszorra tehették ezt meg, azaz 1998 óta minden évben célba értek. A győztes a tavalyi címét megvédő, egyéni csúcsot elért Bogos Tamás, aki eddig mindkét indulásakor első lett, illetve a 44 éves Staicu Simona, akit csak hat férfi volt képes megelőzni, abszolút 7. helye igen figyelemre méltó.
Több mint kétezren sikerrel támadták a csúcsot az ország tetején.

????????????????????????????????????

 

Bogos Tamás:

-Sérülésmentesen zajlott a felkészülésem a télen és ennek eredményeként jobb a formám síkon is, hegyen is. Nagy túlélés volt ez a verseny, mert nem tanultam meg inni pohárból, inkább az orromba megy, mint a számba, úgy hogy nagyon nem tudok frissíteni. Szinte végig egyedül futottam (másfél perces előnnyel győzött, a szerk.), a lelkes közönség volt a társam. 8 km után a holtpont engem is elkapott és végig nagyon szenvedtem. Ez a győzelem önbizalmat ad ahhoz, hogy kijussak a hegyi futó világbajnokságra, ahol a tavalyinál jobb eredményt várok magamtól.

Staicu Simona:

-Egy hete Dél-Afrikában futottam a Comrades ultramaratont, 9. lettem, a korcsoportomban pedig 1., s úgy tudom, hogy ez az eddigi legnagyobb magyar siker ezen a versenyen. Itt szerencsémre nem volt igazán kihívóm, mert nagyon elfáradtam, főleg úgy, hogy benne volt még a lábamban a múlt heti verseny is. Bár a pályacsúcsomtól elmaradtam, az időmmel elégedett vagyok, főleg ebben a nagy hőségben. Ugyan egyszer már bejelentettem, hogy befejeztem a maraton futást, de most mégis az a célom, hogy megfussam a szintet az olimpiára. Miért ne

????????????????????????????????????

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s