CSÚCSOKON A MAGASHEGYI…

Őszintén megvallom, hogy magamat koncertjáró embernek tartva, még soha nem jutottam el a Magashegyi Underground bulijára. Valahogy úgy adódott, hogy vagy az időhiány, vagy a nem megfelelő helyszín miatt elkerültük egymást. Barátaim ugyan mondták, hogy, ha igazán jót akarok látni, akkor elképzelni sem tudom mit veszítettem idáig. Természetesen az feltűnt, hogy fesztivált, rangos zenei eseményt nem rendeznek nélkülük, s az is egyértelművé tette számomra a sikerüket, hogy a zenekarok sorrendjében az ilyen eseményeken az egyre előkelőbb helyet foglalják el.

BíborkaBíborka 2

A lényeg, elkezdtem figyelni, hogy először hol közelíthetem meg a formációt. Erre kiváló alkalmat adott a Belvárosi Fesztivál, ahol egy és fél órára a színpad az Övék volt. Már attól elcsodálkoztam, hogy tengernyi ember gyűlt össze a kánikulai melegben és még semmi nem történt, de az arcokon láttam valamilyen földöntúli boldogságot, ami előre vetítette, hogy „robbanás” lesz. Pontosan így történt. Megszólaltak a hangszerek, érkezett a hihetetlen feszes ritmus és Bocskor Bíborka egyénisége, akihez hasonlót színpadon még nem láttam. Koncertemlékeimre hagyatkozva az egyértelmű volt, hogy egy Bikini, Edda, Omega dalt egy emberként énekel a közönség, bárhol legyen a buli, de, hogy a Magashegyi Underground dalai ezer torokból szakadjanak ki egyszerre, csodás élmény.

Magashegyi 2Szerencsém is volt, mert a koncert után pár szót tudtam váltani Bocskor Bíborkával.
-Egy zenekart általában egy frontember képvisel. Itt „front” hölgyről van szó. Annyit tudok, hogy a pályája azért elég kanyargós volt, míg az Underground énekese lett?
-Elég hosszú utat élt meg az eddigi zenei pályám, míg ezzel a világgal összejöhettem. Voltam fent is, lent is, de úgy gondolom, hogy a jelen pillanat a legfontosabb. Jól vagyok és minden a helyén van.

Magashegyi 3Magashegyi 5

 

 

-A zenében, annak népszerűségében, elfogadásában történt egy generációváltás. A tömeget éppen úgy vonzza ez az előadás, mint a legendás időkben.
-Igen, mi is érezzük, hogy egyre erősebben jelen van egy alternatívabb vonal, ami nekem nagyon nagy öröm, mert ezek a zenekarok spontán szerzik a dalaikat és pont ilyen a színpadi jelenlétük is, a koncertek nem annyira a konvencionális vonalat képviselik, ezek nekem nekem nagyon fontos értékek.
-A Magashegyi Underground az első pillanattal kezdve „felszántja” a színpadot. Dől az energia, ami átragad a közönségre.
-Katarzist csak katarzissal lehet átadni. Az volt a legfontosabb célunk az elején, hogy az együtt zenélésnek olyan energiája jöjjön létre a színpadon, amit az emberek lent is érezhetnek. Az, hogy ez merre fejlődik, az minden évszaktól, színpadtól rendre változik, de azt mi is érezzük, hogy felfelé szalad a pályánk. Sokat beszélgetünk, vizsgáljuk a helyzetet, mert nem szeretnénk, ha ez egy rövid felszálló ív lenne.

Magashegyi 4Bíborka 1

-Kik alkotják a dalokat?
-Nagyon erős egyéniségek vannak a zenekarban, de ennek ellenére teljes egészében műhely munka folyik. A fiúk fantasztikus zenei karakterek, progresszívek, hozzák a jobbnál jobb ötleteket, de a végeredmény egy közösen kibontott forma.

-Feszes ritmus és sokszor nagyon érzelmes tartalommal bíró szöveg. Ez miként jön össze?
-Szeretünk kísérletezni ezekkel a dolgokkal, például egy könnyedebb hangulatú zenei téma alá egy komolyabb, mélyebb esetleg sötétebb tónusú érzelmi képpel vagy fordítva. Én nagyon szeretem a lírát, magát a verset és ez jelen van az előadásmódomban, valamint mindennapi életemben is.

 

Magashegyi 1

 

Mi pedig jól éreztük magunkat több ezren, s ennél jobb mára nem is kellett. Jöhetnek sorban a fesztiválok, önálló koncertek, s gazdagabbak lehetünk azzal, amit a Magashegyi Undergroundtól kapunk.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

 

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s