MERT MEGÉRDEMLI!

 

Természetesen Szilágyi Áronról szól a cím. Volt már olimpiai első, világbajnok, csak az Európa Bajnokság nem jött még össze az igazán nagy versenyek közül. Mindenki emlékezik arra a pillanatra, amikor az olimpiát megnyerte Áron és „felszakadt” belőle az vulkánszerű öröm a páston. Egy ország megkönnyezte a pillanatot. Addig a sportszeretők sem igen ismerték a nevét, eredményei pedig jócskán akadtak a nagy verseny előtt is.

Áron 10Áron

Sajnos azt tapasztalatból kell, mondjam, a vívás, beleértve a szakág minden területét, a médiában méltatlanul van mostoha szerepre kárhoztatva. Igaz versenyzői kimondottan intelligensek, botrányoktól mentesek, tehát nem nagyon van miről pletykálni, „csak” éppen a világ legjobbjai immár több évtizede folyamatosan.

Áron 7Áron 2

No, de Áron! Volt szerencsém beszélgetni vele Sztárok és sztorik könyvem kapcsán. A találkozóra hihetetlenül pontosan érkezett. Mint a vívásban! Csendesen, szerényen mosolyogva egy végtelenül szimpatikus embert ismertem meg. Egy percig sem arról beszélt, hogy Ő egyedül van ott a páston. Elég egy rossz mozdulat, kihagyás és akár évek munkája tud a semmibe veszni. Nem, egy csapatmunkáról és főleg Somlai Béla mesterről áradozott.

Áron 9Áron 5

 

Aztán volt szerencsém bemelegítéskor megfigyelni. Kizárja a világot és olyan szinten koncentrál, hogy az ember azt hiszi, csak Ő van a teremben. Persze ilyenkor az edzők, segítők azért vigyázzák, hogy ezeket a perceket még csak kísérlet szinten se tudja valaki megzavarni. Aztán jöhetnek az asszók, a lépdelés felfelé az ágon, többnyire a dobogóig. Vannak vehemensen támadó sportolók, hatalmas kiáltásokkal kísérve minden megmozdulásukat, vannak, akik a védekezésben nyújtanak mesterit. Áronr a kifejezetten elegáns, már-már visszafogottnak tűnő, de határozott vívást produkál, máséval össze nem téveszthető stílusban. A vereségeket is „úriember” módjára fogadja, bár ebben ritkán van része.

Áron 8

Somlai Béla nyilatkozta az Európa Bajnoki győzelem után, hogy: „Év közben mindenki Áront akarja legyőzni, de az igazán fontos versenyek ezek. Nem titkoltuk, hogy Montreux-ba az az aranyért jöttünk.”
Mindehhez csak annyit tehetünk hozzá, hogy gratulálunk az Európa csúcsát is meghódító Szilágyi Áronnak!

Áron 3Áron 6

 

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s