PÓLÓ PILLANATOK

Azt gondoltam volna a haza bajnokság mérkőzéseit figyelve, hogy a honi vízilabda a világ tetején „trónol”. Színvonalában, minőségében ez kétségtelenül így volt, csak az a csúnya finálé ne lett volna. A végső csatában, mindkét klasszisokat felvonultató gárdánk elvérzett. Búslakodásra, kesergésre azonban nem sok idő maradt, mert alig egy hónap múlva a válogatott kezdi meg világbajnoki szereplését. Oroszországban.

Poló 17Két kéz, egy labda

S, hogy addig se maradjunk esemény nélkül, július 9-től 11-ig a már hagyományosnak mondható Vodafone Kupán mutathatja meg a Benedek legénység, hogy hol tart a felkészülésben. Az ellenfelek, Ausztrália, Spanyolország és Olaszország azok közé a csapatok közé tartoznak, amelyek játsszák, és nem verekedik a vízilabdát.

Szakítópróba 2Szakítópróba 3

 

Így aztán gyönyörű megoldásokban, furfangos lövésekben nem lesz hiány. Aki kilátogat a Margitszigeti uszodába bizton jól fog szórakozni. Az utolsó napon az egyre markánsabb csapat képét mutató női válogatott is vízbe száll az igencsak jelentős erőt képviselő Ausztrál „sellőkkel” szemben. S ha fiúk túl lesznek a legjelentősebb hazai kupasorozaton, jöhet a világbajnokság.

Szlovákia 1 -Poló +Szlovákia 4 - Figyelem

 

 

Jelentős változásokat hoz majd a következő bajnokság is. A mezőny tizennégy helyett, tizenhat csapatossá duzzad, de két csoportban indulhat a pontgyűjtés, ahol a Szolnok és az OSC mellé sorsolják a gárdákat. Az első körben tehát a tavalyi első és második nem is találkozhatnak egymással. A változtatások már az Európa bajnokság és az Olimpia jegyében történtek.

Védekezz!

Mindaddig, amíg a fent leírt események elkezdődnek, amolyan ráhangolódás jegyében összegyűjtöttünk egy képanyagot az elmúlt év terméséből. reméljük, tetszenek és kedvet kapnak sokan ahhoz, hogy már a Vodafone kupán élőben élvezhessék a hasonló mozdulatokat.

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s