KOROK KAVALKÁDJA ÓBUDÁN

A rekkenő hőségben szép számmal gyűltek össze érdeklődők és szereplők egyaránt Óbuda központjában. Már második alakalommal került megrendezésre az Óbudai Korok Fesztiválja. Kevés olyan területe akad egész Magyarországnak, ahol az ókortól a középkoron át a barokkig annyi emlék lelhető fel mind az építészetben, mind hagyományokban, mint Budapest egyik legnagyobb kerületében. A nyári szezon sűrű programjának nyitó eseménye lett a színes felvonulás.

Régi 9Régi 7

Fiatalok öltöztek be a legkülönfélébb jelmezekbe, bemutatókat tartva a Szent-lélek téren és a Zichy kastély udvarában. Jöttek korabeli kerékpárokkal, hatalmas első kerekeiken egyensúlyozva a macskaköveken. Találtunk szövőket, fafaragókat, nyílvesszőt és íjakat készítő mestert. Ami a legizgalmasabb volt az egészben, hogy mindent ki is lehetett próbálni, aminek természetesen a legifjabb korosztály örült a legjobban.

Régi 2Régi 6

S ha valaki eltikkadt volna az irtózatos melegben, a Mókus Fröccs biztos segített megoldani ezt a problémát is. Persze nem csak inni lehetett itt, hanem a Krúdy negyed vendéglátósainak jóvoltából akadt ebédelni vagy vacsorázni való is.

Régi 3Régi 10

Színesítették a programokat különféle előadások, mint a talán legnagyobb tömeget vonzó utcai komédia, amely a népi motívumoknak egyfajta modern változatát vitte színre, az az a macskakövekre. Délután aztán a nagyszínpad is benépesült a korokhoz leginkább illő igényes zenékkel. S bár a hőség szűnni nem akaró módon támadott egész nap, akik bírták, azok kitűnően szórakoztak. Az esemény immár hagyomány, s ezért a következő esztendőben bizton megrendezésre kerül.

Régi 8Régi 1

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s