A HOOLIGANS TIZENKILENC ÉVE

DSC_0248Elképzelhetetlennek tartottam, hogy egy óvodás korú gyerek, biztonsággal tudja eldönteni későbbi foglalkozását, életének meghatározó útvonalát. Nos, aki ismeri Kiss Endre és Tóth Tibor történetét, az a továbbiakban nem kételkedik abban, hogy ez mégis lehetséges. Kilenc évesek voltak, amikor életük első koncertjén már túl is estek. Azon gondolkodtam, hogy ha ezeket a koncert számokat összeadná valaki, beleértve az időközbeni összes formáció színpadi megjelenését, akkor bizton világrekord körüli teljesítmény jönne ki.

DSC_0307

De, ne szaladjunk ennyire előre. Tizenhat évesek voltak, amikor Ördög Tibor „belépett” a két srác életébe és megalakult a Ramses. Szép jövőt sejtetett a siker, de mint sok fiatalnak, közbejött a kötelező katonaság. Szerencsére a barátsággá szövődött zenei kapcsolat nem szakadt meg a kényszerpihenővel és leszerelés után, új névvel futott neki a társaság a világot jelentő deszkáknak. A Dance már komoly megmérettetéseket, hozott a fiúk számára, mert ezrek előtt játszhattak, s még a Scorpions elő zenekaraként is bemutatkozhattak.

DSC_0420Igazából a Hooligans jóval későbbről jegyezhető. A dolog rettentő szép lett volna, ha éppen ez az időszak nem lett volna az, a hazai zenei életben, amikor a gitárzenét, a rockot média közelébe sem engedték. Játszottak, sikerük, rajongótáboruk is volt, de mintha mégse lettek volna. Sokan hagyták abba a „gitáros” zenélést ekkortályt, vagy akik bírták, majdhogy nem éhen haltak. Olvastam valahol az egyik Hooligans–es fiú mondatát, hogy a barátnője szüleinél ehetett egy-egy napon először és utoljára.

DSC_0275Aztán történt valami 2003-ban. Már három nagylemezt jegyezhetett a zenekar, amikor töretlenül jött a negyedik, a Szenzáció. Úgy látszik, a címben lehetett valami varázslat, mert a Királylány, a Játszom, és a Legyen valami, klipes dalok taroltak. Mindent vittek a piacon. Egy perc megállása nem lett a Hooligansnak. Ha egy televíziós produkció nézettséget akart, Őket hívta. A rádiókban nem volt olyan óra, hogy ne lett volna egy daluk és a fesztiválszervezők eszébe is elsőként a Hooligans név ugrott be.

DSC_0371Ami, azért a srácok számára a legfontosabb volt, hogy rajongótáboruk „dagadt” hihetetlen méretekre. Természetesen elsősorban a hölgyek szíve dobogott az első sorokban, s nem titkoltan a tagok elsődleges célja is ez volt. Halottam azonban nagymamát, időskorú szakit is, a legismertebb számok egyikét dúdolgatni, főzés vagy munka közben.
Nem csoda, hogy június 20-n, Budapesten, a Barba Negra Trackban tartott Fiestán is szépen megtelt a hely, ami azért a zenekar esetében, mára szinte természetes lett. Kevés együttes mondhatja el magáról, hogy ezért annyit dolgozott volna, mint Csipáék. Volt szerencsém több koncerten jelen lenni, még külföldön is. Ami nagyon tetszik, hogy mindig ugyanazon a magas színvonalon hozzák a bulit, legyen az kicsi vagy nagy színpad, pedig biztosan nekik is vannak gondjaik, rossz napjaik, ami viszont soha nem látszik. Sűrű lesz a program, ismerve a nyári megjelenéseket, hogy aztán jöhessen a 2016! A kerek születésnap, biztosan hoz a rajongók és mi számunkra is rengeteg feledhetetlen élményt. Hajrá!

DSC_0261 Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

There are 2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s