FARKAS ÜVÖLTÉS A DÉLUTÁNBAN!

  A 1Nem is tudom, miként kezdjem. Sporttudósítást kellene írnom, de ez nem nagyon fog menni, mert életemben először voltam hazai megmérettetésén az Amerikai Focinak. Természetesen az ismereteim, nem most kerültek látó távolságba. Jó pár éve már annak, hogy egy barátom olyan lelkesen beszélt az Amerikai Foci, éjszakai televíziós mérkőzéseiről, hogy egyszer megtekintettem az egyiket. Először a szabályokat nem is nagyon értettem, de az értő riporterek elmagyarázták, hogy mi micsoda, és nem tagadom, a látottak szinte azonnal elvarázsoltak. Azt kicsit nehezen emésztettem, hogy az élő közvetítések többnyire jóval éjfél után kezdődnek, de idővel az órát felhúzva ébresztettem magam, hogy a legnagyobb fordulatokat hozó meccseket lássam.

A 2A 3

 

 

Arról természetesen sokat hallottam, hogy itthon a rengeteg televíziós rajongón kívül, sokan vannak azok is, akik űzik is a sportágat. Mindig mániákusan szerettem fotózni a különböző versenyeket, de az Amerika Focival, valahogy elkerültük egymást. Aztán a rögbi mégis testközelbe került, igaz egy másik formája a „tojás” kergetésének. Esztergomban részese lehettem egy nagyszabású sport ünnepnek. Aki visszakeresi az archívumban, Rögbi ünnep címmel meg is találja a tudósítást. Fotósként „bénáztam” is annyit, amennyit csak lehet. Szokni kell a mozdulatokat, tudni azt, hogy mi következhet, s ez nem annyira egyszerű.

A 9A 7

A 6Izgatott voltam, amikor megláttam a hirdetését a Nyíregyházi Tigrisek és a Bartislava Monarch, valamint a Budapest Wolvers, Budapest Cowbels elődöntő párosításának. Irány a BKV pálya! Közben azért az internet segítségével utána néztem, hogy húsz hazai csapat indult el a mezőnyben a bajnoki címért, ami ha egy-egy egyesület létszámát tekintem alapul, már akkor is jelentős sportolói létszám. A meglepetés először akkor ért igazán, amikor a stadionba kiérve megláttam a szép számú szurkolósereget. Rögtön megértettem, hogy népszerű a dolog.

A 5A 10

Aztán, a készülődésnél is látszott, hogy nagyon komolyan veszik a résztvevők az eseményt. Meglepetésemre a vezényszavak nem csak magyarul repkedtek a levegőben, hanem az edzők és a játékosok között is az angol volt a vezető nyelvezet. A Bratislava verte a Nyíregyházát és ekkor már biztos volt, hogy a második mérkőzésen magyar bajnokot avatnak. Látványos bevonulás, közös imádkozás, fogadkozás mindkét oldalon, hogy aztán nekifeszülhessen egymásnak a két gárda. Olyan ütemben húztak el a Farkasok, hogy a hangosabb szurkolói táborral rendelkező Cowbels szépen el is csendesült. Igaz felvillant a remény a nagyszünet előtti pillanatokban, meghozva szurkolási kedvet, de ezen a délutánon inkább a farkas üvöltés hallatszott a stadionban.

A 4A 12

Egy biztos, olyan sportélményt kaptam, vasárnap délutánon, hogy ez után, keresni fogom a mérkőzések időpontjait és nem csak a tudósítások miatt, hanem szurkolni, örülni lennék leginkább jelen a MAFSZ eseményein. Legközelebb erre alkalmam, a július 4-i döntőn lesz, ahol a mostani nyertes a BVSC pályán a Szlovák legényekkel csap össze. Csak javasolni tudom mindenkinek, aki még nem látott élőben hasonló mérkőzést, hogy legyen ott, mert, aki látott már ilyet, annak úgy gondolom, nem nagyon kell ajánlanom.

A 11A 8               Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s