ÓZDTÓL A BARBA NEGRA TRACKIG

Ki ne emlékezne a valóságshow legvagányabb szereplőjére? Igaz, csak ritkán kattintottam a csatornára. Nem a kedvenc műsoraim között szerepelnek a valóságshow megjelenések, de már akkor feltűnt egy Majoros nevű srác. Az Ő egyénisége jobban vonzotta a figyelmet, mint a többieké. A végeredményt azután nem is figyeltem, s az ügy szempontjából érdektelenné is vált. Annyi bizonyos, hogy talán, az egyetlen szereplő, az összes ilyen műsort figyelembe véve, aki megmaradt nekünk, s nem csak az emlékezetünkben.

DSC_0692El tudom képzelni a gyerekkorát Ózdon, s gondolom szókimondásában akkor sem volt hiány. Okozhatott néhány érdekes pillanatot környezetének. Stílusát lehet kritizálni, mint teszik azt oly sokan, de egyet nem lehet, nem odafigyelni arra, amit csinál. Ezzel kapcsolatban volt szerencsém nagyon régen beszélgetni, egy sajnos ma már nem élő legendával, Sándor Csikarral, aki azt mondta, hogy: „Teljesen mindegy, mit írnak rólad, csak írjanak.” Ezt gondolom, amikor Majka menetélését látom.

DSC_0758Ezek után talán nem véletlen, hogy csütörtök este a Barba Negra Track felé vettem az irányt. Soha nem voltam még fellépésén, nem láttam produkcióit élőben, azt azonban tudhattam, hogy dalainak, videoklipjeinek a sikere az egekben jár, tehát nem lehet rossz. Ráadásul Curtissal közösen meghirdetett bulija teljesen élőben, nagyzenekari kísérettel mégiscsak kiemelkedett az ilyen formációk, sokszor megszokott hakni világa közül.

DSC_0761Korán érkeztem. A nézők még csak szálingózta. Azt gondoltam elöljáróban, hogy csupa húszon aluli hölgyet fogok látni, sikítani az első sorokban. A gyülekezőket látva a nők kategória stimmelt, ráadásul a nem legszebbjei verbuválódtak csoportokba, de a korosztály inkább húsz és harminc közé volt kalibrálható. Miközben szépen megtelt a „deszka” felfedeztem az egyik oldalon egy nagyobb csoportosulást. Mint kiderült, nem volt véletlen. Curtis dedikálta könyvét és készültek vele az emlékképek is.

DSC_0777Amikor, a két akusztikus gitáros fiatalember a „bemelegítés” vége felé járt, már a közönség együtt énekelte velük a világslágereket egyéni feldolgozásban. Akkora érkeztek komplett családok anyukástól, apukástól, csemetéstől. Volt talpig úriember, zakóban, nyakkendőben, de prímet még mindig a gyönyörű hölgyek vitték.

DSC_0839A kezdés előtt még jöhetett egy kis Dj. szett, aztán a zenészek elfoglalták a helyüket, megszólaltak külön-külön a hangszerek. Nem illik kiemelni a muzsikusok korát, de a látható zenekar sem a legfiatalabb korosztályt képviselte. Szóltak is olyan precízen, ahogy csak lehet, hogy aztán a robbanás megtörténhessen. Színpadra ugrott a két főszereplő, és indult a rap-folyam. A közönség keze a magasban, s a hangulat szökött felfelé, mint a napra került hőmérő higanyszála. Nem véletlenül kerülhetett a kiváló muzsikusokból álló formáció a két sztár mögé. Mindannyian kaptak szóló szerepet, ahol kiderült a magas fokú zenei műveltség.

DSC_0960Kellemes élmény lett az buliból. Kiválóan felépített műsor, profin kidolgozott minden pillant. Ez volt 2015 nyarának legelején a Barba Negra Trackban, Majka és Curtis. 

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s