ANGYAL LÁNYOK

A magyar lányok a legszebbek a világon. Ezen megállapításomat, akkor is megtehettem volna egészen nyugodtan, ha nem láthattam volna, közelről a Miss Selfi Hungary versenyzőit. Az mindenki számára természetes, hogy a világ egyik legnépszerűbb szórakozása, saját magunk fényképezése, a legkülönfélébb mobil telefonokka, és a megfelelő képek közzététele a világhálón. De, hogy ebből komoly szépségversenyt lehessen megálmodni, az csak Éliás Gyulának juthatott eszébe. 

DSC_0293

A szervezés hosszú időt vesz igénybe, mert az ötlet önmagában nem elegendő. Meg kell találni a szponzorokat, a díjakat átadókat, és nem utolsó sorban a lányokat. S, ha ez nem lenne elég, akkor össze is kell hangolni mindezt, egyetlen estére. De, ne szaladjunk annyira előre! A támogatók megkeresése után jöhet a „selejtező”. Önmagában ez is egy nehéz menet, mert a jelentkező lányok többsége, azért szebb az átlagnál. Azok, akik bekerülnek a mezőnybe, bizton rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amitől pont rájuk esik a választás. Aztán, jöhet a kemény felkészítő tábor, fotózással, fodrászokkal, sminkesekkel.

DSC_0303.S, ha nem fáradtak volna eléggé a résztvevők, jöhet egy kis koreográfia, tánc, mozgás. Mindezt, végig nézhettem. Egyetlen dolgot, bizton megállapíthattam, a zsűrivel nem cserélnék. Nekem minden lány gyönyörű volt. Kinek a szeme, kinek az alakja, kinek a bájossága vette le a férfiembert a lábáról. Ha, nekem kellett volna ekkor döntenem, bizony minden résztvevő koronát kapott volna.

DSC_0841Természetesen a nagyszámú zsűri, a mindent eldöntő estén, nem azért ült oda, hogy teljes döntetlenre hozza a versengést. Így volt ez annál is inkább, mert, a fődíj egy kis autó volt, tehát egyáltalán nem volt mindegy, hogy a korona kinek a fejére kerül, s ki távozik slusszkulccsal a kezében. Azt sem tudtam eldönteni hirtelen, hogy ki érdemelné meg leginkább a fődíjat, mert az esélyesek, bizony éppen súrolták a tizennyolc éves korhatárt. Jogosítványuk mindebből adódóan még nem nagyon lehetett.

DSC_1011Volt a gálán igazi show műsor. Énekelt, volt szépségkirálynő, elvarázsolt bennünket egy világbajnok hastáncos lány, és jött a szintén többszörös, világelső táncos. Minden a helyén, de természetesen, ezen az estén, a főszereplők, csak a lányok lehettek.

DSC_1063Amit, igazában gondoltam, az nem is az, hogy ki nyer, vagy ki nem. Aki elindult, megmérettette magát, az mindenképpen győztes lett. Megmutathatta magát a világnak, rokonoknak, hogy bájossága, szépsége, igenis figyelmet érdemel. Ehhez, egyetlen dolgot lehet hozzátenni: bravó, lányok, köszönet a szervezőknek!

DSC_1074Remélem, az általam készített fotók önmagukért beszélnek. Mindent nem tudtam rögzíteni, de, ami tetszett, azt láthatja az olvasó, és gyönyörködhet abban, ami nekem „élőben” adódott.

DSC_1100Kép és szöveg: Koncz Dezső

There are 2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s