POZSONYBA KERÜLT A HLF SERLEG

Kihúzom magam, mert úgy indultam szombaton délután a Wolves és Monarchs mérkőzésére, mint, aki a sportág szakavatott tudósítója, fotósa. Természetesen ez nem igaz, hiszen életem második ilyen összecsapása felé igyekeztem a BVSC pálya irányába. Szerettem volna korán megérkezni, hogy az arénához minél közelebb találjak parkolót. Már az érkezésemkor éreztem, hogy valami nagy dolog készülődhet a gyepen, mert jó egy kilométerre volt az első megállási lehetőség.

Rögbi 2Egy és fél órával a kezdés előtt, egész nagy csapatok araszoltak a bejáratok felé. Bent pedig már szinte telt ház fogadott. Csinos hölgyek, hangos férfi drukkerek. Nincs semmi kétségem, a-felől, hogy a sportág népszerűsége hazánkban is meredeken felfelé ível. Olvastam azt is, mert készültem, hogy a nagy derbi előtt, két bemutató is lesz. A Budapest Wolves Cheerleaders lányai és a Bratislava Monarchs Cheerleaders szépségei mérkőznek meg egymással, természetesen jelképesen, hiszen a bemutatóikkal veszi kezdetét a show.

Rögbi 8Merthogy, show az esemény a javából, a „körítéssel” megadva a módját, az érmekért és a trófeáért való küzdelemnek. Már a bemelegítéskor tapintható volt a feszültség. A különleges „fazonok”, úgy készültek szertartásosan a pálya szélén, akár a gladiátorok, anno az arénában. A riporterek igyekeztek hangolni a közönséget, s hamar kiderült, hogy a vendég drukkerek, dobokkal felszerelkezve, hangerőben is bírták a hazaiakkal a versenyt. Teljes telt ház a Wolves oldalán, de akadtak, szép számmal a kékek uralta lelátón is.

Rögbi 1A füst, először pirosba borította a pálya kijáratát, ahonnan kiszáguldoztak a budapesti játékosok. Aztán kékbe borult ugyanez a játékos kijáró. Következhettek a himnuszok, aminek külön érdekessége volt, hogy a hazait, Antal Timi énekelte, aki 2012-ben az év női hangja volt.

Rögbi 3Utolsó fogadkozások a pálya szélén és kezdődhetett is a mérkőzés. Hamar belelendültek a srácok. Előbb a Monrchs ért el majdnem pontokat, de a bírók annulálták a már zsebben érzett hatost. A Wolves csodálatosan védekezte ki az újabb rohamokat. Sőt, az ellentámadásból, egy 60 yardos passzt követően Elek Ádám rettenetesen gyors futással szerzett touchdownjával, már nálunk volt az előny. Igaz a jutalom pontot, pedig a Bratislava védekezte ki.

Rögbi 4Úgy tűnt, ezen a délutánon Ferni Garzával nem bírtak a védők. Ő lett a legértékesebb játékosa mérkőzésnek, és a Bratislava Monarchs vitte el a trófeát, 55-34-es győzelmével. A Wolves a harmadik döntőjét bukta el. Ezt a rossz szériát, már csak jövőre tudják megszakítani, amiben azért nagyon bízunk mindannyian, s látva a játékosok arcának minden rezdülését, kétségünk sem lehet abban, hogy ez a cél.

Rögbi 5Rögbi 6Rögbi 7

Kép és szöveg: Koncz Dezső

There are 2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s