Musical, klasszikus és jazzmuzsika a kertben

Még nincs két hete, hogy elindult az Óbudai Társaskör nyári sorozata, máris több száz néző látogatta meg a kerti eseményeket.


otk_150624_23_600x400

 

Musicamérgezés címmel Gombos Kata, Bardóczy Attila és Domahidy Attila a leghíresebb musical-szerzők slágereiből állított össze egy válogatást. A rossz idő miatt a kamara-show-t a nagyteremben mutatták be, ez azonban mit sem vont le az est sikeréből. A közönség szeretettel fogadta egyebek mellett a Cabaret, a Hello, Dolly!, a Macskák, a La Mancha lovagja, a Bicska Maxi és a My Fair Lady legismertebb dalait.
A korábban a nagyterembe több alkalommal is látható Dalok a Kispipából című Seress-est szinte újjászületett a gesztenyefák árnyékában. Június 25-én és július 2-án Fesztbaum Béla az általa szerkesztett előadásban a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar kíséretében elevenítette meg Seress Rezső életét anekdoták és híres szerzeményei előadásával.

otk150625_10_600x400Az Óbudai Társaskör rezidens zenekar, a Liszt Ferenc Kamarazenekar június 29-i hangversenyére a szokásos módon már az estet megelőző napokban elfogytak a jegyek. Ez alkalommal a trombitáé volt a főszerep. A Rolla János hegedűművész vezette együttes Tóth László (Lecsó) és Devecsai Gábor trombitaművészeket hívta vendégül, akikkel Neruda, Telemann, Bonincini, Vivaldi és Nino Rota egy-egy szerzeményét mutatták be.

otk150629_27_600x400Július első napján a Grencsó Kollektív Árnyalat várta a közönséget. A Kollektíva leginkább kompromisszumoktól mentes szabad zenét játszott, ezúttal is kiváló zenészekkel. A magyar avantgarde egyik kiemelkedő alakja, Grencsó István (tenorszaxofon, basszusklarinét, fuvola) mellett Pozsár Máté (zongora), Benkő Róbert (nagybőgő) és Miklós Szilveszter (dob, ütőhangszerek) muzsikált.

otk150701_13_600x400A nyári sorozat folytatásaként július 15-től Egressy Zoltán Halál Hotel című krimikomédiája lesz látható tíz alkalommal Őze Áron rendezésében. Ezt követően augusztus elejéig színpadra lép még a Budapesti Vonósok, a Budapest Ragtime Band, az Anima Musicae Kamarazenekar, illetve két estén látható lesz a tavaly bemutatott Carmen-filé Fehér András rendezésében.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s