TEJJEL NEM, DE MÉZZEL FOLYÓ “KÁNAÁN” VOLT INÁM

Inam 1Balassagyarmattól, alig pár kilométerre, Szlovákia területén, egy kedves, csendes, falu Inám, az az Dolinka. Igaz, július tizenegyedikén, nyüzsgő méhkassá változott, egyetlen napra a polgármesteri hivatal környéke. Randevúra hívták mindazokat, akik szeretik a mézet.

Inam 2A polgármesteri megnyitó után, először az óvodások vették birtokba a színpadot. Tündérek voltak egymást, óvó nénit figyelve, pomponos attrakciójukkal, a szülők legnagyobb örömére.

Inam 10

Folyamatosan pörögtek, a házi emelvényen, a műsorszámok. Bemutatkoztak, a Mézkirálynő 2015-ös jelöltjei. Aki, pedig, nem annyira a színpadra figyelt, az megismerkedhetett a mézmelegítéshez ideális új megoldással, a „PésP-Carbon Heating” infra fűtőpaplannal.

Inam 8

Ezen a napon, az Auguszt József mestercukrász által vezette zsűrinek is akadt dolga bőven. Nem csak a Mézkirálynő jelölt, egytől-egyig gyönyörű lány, közül kellett győztest választaniuk, hanem a legfinomabb sütemény díjait és a legjobb mézbor érmeit is nekik kellett megítélniük.

Inam 13Amint, azt zsűrizés közben, a mester elmesélte, dédapja volt a település szülötte, és ezért a meghívás számára külön megtiszteltetés. A bírálandó mennyiség óriási volt, így az „ítélethirdetés” el is húzódott.

Inam 7A nézők számára azonban nem volt üresjárat egy pillanatig sem. Több zenés produkció után, igazi profi néptáncos csoport érkezett, lendületes előadásával Ipolynyék-ről. Utánuk, a fiatalabb néptáncosok sem maradtak el, a nagyok produkciójától. Ha valaki, netán addig aggódott volna, hogy a műfajnak nem lesz utánpótlása, az látva a csillogó szemeket, az átélt táncörömöt, megnyugodhatott. Nagy jövő előtt áll a csapat!

Inam 14Hosszú vajjúdások után, kiosztották a különböző kategóriák díjait, és immár tizenhatodszor hirdették ki a „királynő” személyét, akinek, a tavalyi győztes adta át virágokból álló ékességet.

Inam 15Ezek után, jöhetett, az önfeledt szórakozás, az operett dallamait hallgatva, hogy este, a hatalmas színpadon, profi fényekkel Ruzsa Magdi koncertje tegye fel a koronát az egész napra.

Inam 11Inam 9

Inam 12Inam 4Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s