SZOMBATON ÉJJEL „CIRKUSZOLT” AZ ORSZÁG

Csodálatos világ az, ami a porondok környékén van. Fantasztikus, sokszor bohém emberek, egészen szigorú rendben élt világban. Évek óta figyelem, évek óta ott voltam, ha bármilyen fontos megmozdulása volt az artista társadalomnak. Legyen az írás, fotó, televíziós műsor, azon voltam, hogy, a magam eszközeivel népszerűsítsem a művészetnek ezen ágát.

C 1Igen, művészet, amit sokan, még azok közül is kétségbe vonnak, akik ezen az estén, éjszakán rohannak családostól jegyet szerezni, mert ott lesz mindenki. Sajnos, csak ezen az egy napon. Hogy mi történik, holnap, mit jelentenek a hétköznapok egy idomár számára, arról a híradások a legritkábban szólnak.

C 3Minden évben, minden sajtótájékoztatóra, bemutató előadásra, próbaterem avatóra, kaptam meghívót. Egy-két alakom volt csak kivételként, amikor nem tudtam eleget tenni az invitálásoknak. Feltehetően valamilyen fatális félreértés miatt, az idén ez elmaradt.

C 4Távolról szemléltem az eseményeket, hallgattam az összes híradást és rettentően örültem annak, hogy ebből, „folyam” volt, a legkülönfélébb médiákban. Drukkoltam azért, hogy a vastaps, kétszeres erővel dübörögjön az összes cirkusz porondja körül.

C 5Természetesen azok az élmények, amelyeket, az évek során kaptam, bennem maradnak, talán örökre. A mellékelt fotók, a legkülönfélébb előadásokról, csak illusztrációi lehetnek, a fénynek, az izgalomnak, a művészetnek, a szépségnek, mindannak, ami körüllengi a cirkuszt.

C 8Talán, a gyerekek közül, az ilyen ünnepi alkalmakkor. sokan kapnak kedvet ahhoz, hogy maguk is artistákká váljanak. A világ egyik legjobb ilyen műhelye működik Budapesten, a Baross Imre Artista Képző Szakközépiskolában. A magyar hagyományok is olyan példát mutathatnak, amiket érdemes követni. Kevés olyan művészeti ága van hazánknak, amely annyi dicsőséget szerzett a piros-fehér-zöld színeknek, mint a Richter Család, Az Eötvös-dinasztia, a Donnert – csoport, a Rippel Fivérek vagy Simet László. A felsorolás lehetne végtelen.

C 9Rengeteg tehetség van, akik alig várják, hogy éretté váljanak a porond meghódítására. 2013-ban, három cirkusz kezdeményezésére indult el a Cirkuszok Éjszakája mozgalom. Az évek alatt, egyre többen csatlakoztak az akcióhoz. Szombat este, a „cirkusz csillagain” kívül szerepet kaptak az utánpótlás fiataljai is, amely hatalmas lehetőséget biztosított számukra. Cirkusz más napokon is van! Tapsra fel, hölgyeim és uraim!

C 6Kérjük, foglalják el helyeiket, az előadás perceken belül elkezdődik!

C 10Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s