„GLADIÁTOROK” KAZANY FELÉ

Miközben, baktattam a Margit-szigeten az Hajós uszoda felé, azon gondolkodtam, hogy, most irigylem igazán a válogatott. Na, nem az eddig elvégzett kemény munka miatt, hanem, miközben a kánikulában szakadt rólam a víz, Ők már bemelegítés gyanánt lubickolhattak, a hűsítő habok között. Gondolom, hasonló dolgok kavarogtak a kétezer ötszáz néző fejében is, akik zöme, természetesen az árnyékos oldali lelátót választotta, némi enyhülés reményében.

V 4Japán ellen készülődtünk, az utolsó hazai hivatalos mérkőzésen. Nem irigylem a vendégeket, mert a D. csoportból továbbjutniuk, maga a csoda lenne. Szerbia, Montenegró és Ausztrália az ellenfél. Ellenünk is azt tudták talán felmérni, hogy merre is tartanak a felkészülésben.

V 1A mi fiaink helyzete rózsásabbnak tűnik, az első köröket illetően, mert Kazahsztán, Argentína vagy éppen a Dél Afrikai Köztársaság sem tűnik verhetetlennek. Persze a sportban alapigazság, hogy semelyik ellenfelet nem szabad lebecsülni, s ahogy a hírekből megtudtam, a hivatalos mérkőzést megelőző, zárt kapus játékban, igencsak meg kellett szenvednie, Varga Dani vezetésével felállt csapatnak.

V 2A bemutatkozásra való kivonuláskor, teljesen úgy tűnt, hogy elöl, jönnek a magyarok, mint gladiátorok, mögöttük pedig egy-két fejjel alacsonyabb „szereposztásban” a vendégek. A közönség természetesen illedelmes tapssal fogadta a távol-keleti srácokat is, mert ránézésre is hihetetlenül udvarias, szimpatikus csapatnak tűntek.

V 3A kezdő sípszó után minden úgy indult, ahogyan az várható volt. Elhoztuk a labdát, támadtunk, de gól nem lett belőle. Az ellentámadás sem volt eredményes és megint jöhettünk. Mindenki azt gondolta, hogy jön a „henger”. Magabiztosnak tűntek a fiúk, csak a labda nem jutott el a hálóig. A Japánoké viszont, nem kis meglepetésre igen! Vezettek, igaz először és utoljára az első percekben.

V 5Benedek Tibor sem tűnt túl izgatottnak a medence szélén. Többnyire karba tett kézzel szemlélte mindazt, ami történik. Az időkérésnél azonban, már erőteljesebb gesztusokkal mutatta, hogy mit képzel el támadásban és védekezésben. Azért, az eligazítások mellett egy mosollyal kísért barátságos vállba veregetés még kijutott egy-egy játékosnak.

V 6Szépen hízott a különbség és a fotósokat leginkább az zavarhatta, hogy a medencét a fényviszonyok hihetetlen kavalkádja jellemezte, hol a fák árnyéka, hol, az eszementen tűző nap nehezítette a képek elkészítését. Azért volt egy – két pillanat, amikor egy jótékony bárányfelhő valamiféle egységet teremtett az objektívek számára.

V 7A nézők mindvégig hálásak voltak, minden egyes csodaszámba menő megmozdulásért, amiből szerencsére nem volt hiány hazai oldalon. Szimpatikus reakció volt, amikor a Japán gólok, hasonló elismerésben részesültek. A vége 18:11 lett, de a látottak alapján, a különbség ennél is nagyobb a két csapat tudásában.

V 8Kellemes, nyári délutáni hangulat volt, amolyan családias, amikor, a szeretett gyermek elindul egy hosszabb útra, ellátva mindenféle jóval. A legkedvesebb pillanat talán az volt ekkor, amikor Varga Dániel, nyakába vette gyermekét, miután megismertette vele a medence vízét és szemmel láthatóan nagyon örültek egymásnak.

V 9Most. az apuka szerep, azért egy kicsit háttérbe szorul, mert a csapat Kazanyba indul a tizenhatok világbajnokság felé. Címvédőként, természetes, hogy mindenki Őket akarja megverni. A vízilabda élmezőnye iszonyúan kiegyensúlyozott és egy-egy mérkőzés kimenetele, ami sok mindenről dönthet, nüánszokon múlik. Az biztos, hogy Nagy Viktor-ék a legesélyesebbek a végső győzelemre, s mi nem tehetünk mást, mint, hogy itthonról szorítunk nekik.

V 10Mint, ahogy a lányoknak is, akik a mérkőzés végén, ott toporogtak a pálya szélén, hogy birtokba vegyék a medencét, s most nem csak a meleg miatt. Már éppen ismét irigykedni kezdtem volna, a pár pillanat múlva bekövetkezett csobbanás miatt, amikor, egy határozott edzői hang szólalt meg: Lányok irány a konditerem! Lehet, hogy mégsem irigykedek annyira?
Jó utat és sok sikert a Magyar vízilabdának!

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s