Hét érem, közte három arany kedden a Speciális Nyári Világjátékokon

Görkorcsolyában, kerékpárban és úszásban voltak eredményesek a magyar speciális olimpikonok a Los Angeles-i világeseményen. A Convention Center görkorcsolya pályáján összesen 4 érmet szerzetek sportolóink. A lányoknál, a 300 méteres táv különböző divízióiban Marosi Viktória és Szuhov Eszter egyaránt győzni tudott. A két futam között mindössze 2 perc telt el, sokáig zúgott a vastaps a lányoknak a magyar szurkolótábor lelkes tagjaitól. Viki, a Ferencváros Szabadidős SE 15 éves versenyzője első alkalommal állhatott fel Nyári Világjátékokon dobogóra. Szuhov Eszter örömkönnyeket is hullajtotta célba érkezésekor, ő újoncként, első nemzetközi viadalán aratott sikert. Ugyanezen a távon a fiúknál a 14 éves, dunaújvárosi Szappanos János remekelt, teljesítményének ezüstérem lett a jutalma. A fiúk 1000 méteres távján Péter Dávid 3 másodpercet javítva eddigi legjobb idején, a második helyen száguldott célba, kínai ellenfele mögött. A SOFI Életjel Alapítvány sportolója 11 éve korcsolyázik. A fiatalokat Miklósné Malek Erzsébet szakág vezető, valamint Dombóvári Szilvia szakág vezető helyettes és Tarcali Attila edző készítette fel, de elmondásuk szerint sokat segített nekik egy nyakba akasztható, díszített kicsi labda kabala is.

Péter Dávid2A kerékpárosoknak Long Beachen alakítottak ki pályát. Az 500 méteres döntőkben a legerősebb divízióban szerepelt a nagykőrösi Szegfű Attila és a szigetvári Varga Mónika is. Attila aranyérmes, míg Mónika ezüstérmes lett. Szorgalmuk, kitartásuk, tisztességes hozzáállásuk mindenki számára példaértékű lehet. A fiúknál a negyedik divízióban a Kislétai Fülep Zoltán képviselte a magyar színeket és mindent beleadva érkezett be ötödikként a célba.

Az uszodában 400 méter gyorson Mateidesz Nóra begyűjtötte második Los Angeles-i érmét is, 100 méter háton szerzett elsősége után ebben a versenyszámban a dobogó harmadik fokáig jutott. 4×100 méteres gyorsváltónk pedig a negyedik legjobbnak bizonyult.

Bocsában első tétmérkőzésén kiélezett csatában múlta felül Surinami ellenfelét a Darvastói Pál András, aki a napokban ünnepelte 38. születésnapját.

A szolnoki Lelesz József és a budapesti Takács Máté alkotta férfi bowling párosunk is versenyzett ma, a fiúk a hatodik helyen fejezték be szereplésüket.

Kosárlabda csapatunk első csoportmérkőzésén, 47-18-ra magabiztosan és fölényesen verte Indonézia legjobbjait.

Női labdarúgóink azonban ismét vesztesen hagyták el a gyepet. Uruguay után a finnektől is vereséget szenvedtek a lányok, 4-1-re. Egyetlen gólunk Szűcs Laura nevéhez fűződik.

A magyar delegáció 3 nap után 5 arany, 3 ezüst és 2 bronzéremmel büszkélkedhet.

Folytatás szerdán, amikor több sportágban is újabb érmeket várhatunk versenyzőinktől.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s