Speciális Olimpia Nyári Világjátékok, Los Angeles

Öt arany, hat ezüst, két bronzérem az ötödik versenynapon!

Az asztaliteniszező Vizsnyai Dávid aranyérmével indult az ötödik versenynap a magyar csapat számára a Speciális Olimpia Nyári Világjátékain. A békéscsabai sportoló kimagasló játékával leiskolázta ellenfeleit. Különösen fonákjaira volt büszke az újdonsült bajnok.

11260057A tollaslabdázóknál két bajnoki címet is ünnepelhetett delegációnk. Különböző divíziókban, de Purcel Virginia és Demeter Judit is győzni tudott. Az érdi sportoló Világjátékokra való kiutazását az OSC férfi vízilabda csapata támogatta. Itt még férfi egyéniben egy ezüst és egy bronzéremnek is örülhettünk, Simkó Zoltánnak és Károly Gergőnek köszönhetően.
A görkorcsolyázók befejező napjukon két első és egy második helyet gyűjtöttek be. A Szuhov Eszter-Szappanos János vegyes páros és a Marosi Viktória-Mayer Barbara női páros váltóban nyert, míg a Péter Dávid- Hocza Róbert duó a kínaiak mögött másodikként érkezett célba. Számukra véget ért a világverseny. Felkészülésüket Miklósné Malek Erzsébet szakágvezető, Dombóvári Szilvia szakágvezető-helyettes és Tarcali Attila edző segítette.

11260065Az atléták közül ezüstérmes lett még Kun Ágnes 100 méteres és Solymos Ágnes 50 méteres síkfutásban, valamint Kovács Ádám judóban és Földi Marcell 100 méteres vegyes úszásban. Varga Ágnes pedig a harmadik helyen végzett  egyéniben a női bocsások között.
A teniszezők vegyes párosában korábban aranyérmes Kelemen Zsombort nagy megtiszteltetés érte, hiszen meghívást kapott egy olyan egyesített páros mérkőzésre, gálára, ahol egy pályán játszhatott az integráció jegyében világsztárokkal, mint például a sokszoros Grand Slam-bajnok Pete Sampras-szel, Michael Chang-gal, valamint Pam Shriver-rel és az olimpiai bajnok tornász Nadia Comanecivel.

11260063Kosárlabdacsapatunk utolsó előtti csoportmérkőzésén 46-36-ra nyert Tajvan ellen, egy nagyon izgalmas, kiélezett csatát követően.
A női egyesített labdarúgócsapat 6-0-ás győzelmet aratott Bosznia felett. Szűcs Laura, Kaiser Karina és Zsédely Zsuzsanna osztozott a gólokon.
Az 58 sportolóból álló magyar küldöttség dicsőséglistáján öt nap után 18 arany,16 ezüst és 8 bronzérem szerepel a Los Angeles-i Világjátékokon.

11260056Ötödik versenynap, eredmények:

asztalitenisz: 
férfi egyéni/Vizsnyai Dávid, arany

atlétika:
50 méteres síkfutás/Solymos Ágnes, ezüst
100 méteres síkfutás/Kun Ágnes, ezüst

bocsa:
női egyéni/Varga Ágnes, 3. hely

bowling:
férfi egyéni/Takács Máté, 4. hely

görkorcsolya:
női páros (Marosi Viktória-Mayer Barbara), arany
férfi páros (Péter Dávid, Hocza Róbert), ezüst
vegyes páros (Szuhov Eszter, Szappanos János), arany

tollaslabda:
női egyéni/Purcel Virginia, arany
női egyéni/Demeter Judit, arany
férfi egyéni/Simkó Zoltán, ezüst
férfi egyéni/Károly Gergő, bronz

úszás:
100 m vegyes: Földi Marcell, ezüst

judo: Kovács Ádám, ezüst

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s