Hat arany, kilenc ezüst, tíz bronzérem a hatodik napon.

Kosárlabdában, atlétikában, erőemelésben, tornában, judóban aranyeső az utolsó előtti versenynapon!
Magyar kosárlabda ünnep Los Angelesben!
Így is jellemezhetnénk a Világjátékok utolsó előtti versenynapjának egyik legszebb magyar győzelmét. Csapatunk ugyanis divíziója döntőjében nagyon simán, 46-21-re verte az indiaiakat és ezzel 12 év után újra aranyérmet ünnepelhet. Legutóbb 2003-ban, az írországi világeseményen sikerült ugyanez. Galambos Zsolt szakágvezető és Barabás Krisztián szakágvezető-helyettes elmondta, a csapat remeklésében hosszú évek kitartó munkájának eredménye mutatkozott meg.

11270005Az erőemelőknél Baranyi Elemér nevéhez fűződik győzelem. A 83 kilogrammos sportoló fekve nyomásban nyert, emellett azonban még 4 bronzérmet is begyűjtött, felhúzásban, guggolásban, összetettben és tripla kombinációban. Ebben a sportágban befejeződtek a Világjátékok küzdelmei, nem is akármilyen eredményekkel. Pomázi Demeter ezüst és bronzérmes lett, felhúzásban és guggolásban, negyedik pedig fekve nyomásban, valamint összetettben, míg korábban, két nappal ezelőtt Szabó Nikolett négyszer is dobogóra állhatott. Az erőemelők Nagyné Lányi Mária szakágvezető irányításával Los Angelesből 1 arany, 4 ezüst és 6 bronzéremmel utazhatnak haza.

11270007A 6. versenynapon a magyar sportolók összesen 6 arany, 9 ezüst és 10 bronzéremmel gyarapították dicsőséglistájukat.
Nyerni tudott még a judós Bereczky Atina nagy küzdelemben, valamint az atléta Hanák Zoltán ötpróbában magaslott ki a mezőnyből. A tornász Rátkai Lili két számban, gerendán és összetettben nem talált legyőzőre. A 13 éves kislány a magyar delegáció legfiatalabb tagjaként aratott sikereket a tornacsarnokban, ahol még két ezüst és egy bronzérem megszerzésével bizonyította felkészültségét. A rutinos judósnak számító és a 2007-es sanghaji Világjátékokat is megjárt Kovács Mihály divíziójában ezüstéremig jutott. Juhász Jószef szakágvezető információi szerint nehéz ellenfelekkel kellett megküzdenie tanítványainak.

11270028Az atlétikai stadionban Hanák Zoltán aranyérme mellett Solymos Ágnes harmadik lett kislabda hajításban, Kun Ágnes pedig negyedikként végzett távolugrásban.
A bowlingosok befejező napjukon Lelesz József jóvoltából bronzéremmel zártak.  Molnár Melinda szakágvezető elmondta, hogy a szolnoki fiú 9 éve foglalkozik a sportággal, a versenyen egy nyolcfős divízióban kellett megállnia a helyét.
Asztaliteniszben a balmazújvárosi Árva Attila egyéniben ezüstérmet vehetett át, míg egyesített férfi párosunk teljesítménye a harmadik helyre volt elegendő. Vizsnyai Dávid Gulykás János partnerjátékossal nehéz mérkőzéseket tudhat maga mögött.

11270047A Demeter Judit-Purcel Virginia női tollaslabda páros a legerősebb divízióban szerzett ezüstöt, és ugyancsak második lett kategóriájában a Simkó Zoltán-Károly Gergő férfi páros.
A Long Beachen versenyző kerékpárosok utolsó versenynapjukhoz érkeztek. Szabó Attila szakágvezető elégedetten értékelte Varga Mónika és Szegfű Attila második, valamint Fülep Zoltán negyedik helyezését a 2 km-es számban. Mindhárom sportoló tudása legjavát bemutatva lett eredményes a Világjátékokon ezen a hosszú és küzdelmes távon.

11280007Női egyesített labdarúgócsapatunk Bosznia elleni 7-2-es sikerével a harmadik helyen végzett. „A partnerjátékosok és a speciális olimpikonok egységgé kovácsolódva szerezték meg a szépen csillogó bronzérmet az integráció jegyében.” Így nyilatkozott a helyosztót követően Marton Gergő szakágvezető.
Mindkét teniszezőnk döntőbe jutott egyéniben. Begovics Éva japán vetélytársát győzte le 4-0, 5-4-re, míg Kelemen Zsombor osztrák ellenfelét múlta felül nagyon hamar és meggyőző módon, 4-0, 4-0 arányban.
Szombaton asztaliteniszben, atlétikában, bocsában, tollaslabdában, tornában és teniszben osztanak érmeket.

11280020A befejező nap előtt 24 arany, 25 ezüst és 18 bronzérme van versenyzőinknek a Speciális Olimpia Nyári Világjátékain.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s