SZIGETELTÜNK EGYET!

R 1Estefelé, komótosan ballagtam Óbuda macskaköves főterén. Alig lézengett egy pár ember, a még mindig rekkenő hőségben. Semmi jelét nem mutatta a tér, annak, hogy alig pár száz méterre onnan, a világ egyik legjelentősebb, ha nem a legjelentősebb, fesztiválja veszi kezdetét. Aztán a HÉV megállóban már szembesülhettem a tömeggel. Az is kérdés volt, hogy felférek-e a valamelyik kocsiba.

R 20Megérkezve a „szigeti „megállóba”, már csak araszolt a kerítések közé terelt tömeg. Jött a világ minden pontjáról az embersereg. Korosztályban is igen változatos képet mutatott a sor. Egy Ausztrál srác, zászlóját lobogtatva haladt szóba elegyedve, egy idősebb Cseh házaspárral. A családi vonulást, két kicsinyke fiatalemberrel a Magyarok képviselték.

R 21Nem volt egyszerű a kapukon való bejutás, de tulajdonképpen zökkenőmentesen zajlott minden. Senki nem türelmetlenkedett, igaz azt est fénypontjáig jócskán volt még idő. A területre érve aztán a legkülönfélébb fazonokkal találkozhattam. Volt itt igazi rocker szerkóba bújt nagypapa korú úriember és egy egész csapat indián, tollakkal, fejdísszel, arcfestéssel. A legtöbben, főleg a külföldiek, azzal voltak elfoglalva, hogy a feltöltő pontokon pénzüket kártyára váltsák.

R 2A nagyszínpadon már dübörgött a zene. Az elő zenekar, az Irie Maffia hangolta közönséget. Némi közelharc által sikerült beverekednem magam az első sorok egyikébe, így egészen közelről figyeltem, ahogy az egyik legkiválóbb hangú énekesnőnk, Sena ”bűvöli” a népet. Talán soha nem játszottak még Ők sem ekkora tömeg előtt, de kimondottan jó választás volt a nemzetközinek mondható zenekar. Erre mondják, hogy profi. Nem hinném, hogy a mellettem tomboló Német csapat ismerte a zenei repertoárt, de ugyanúgy „hullámoztak” a hazai rajongókkal, mint, ahogyan a dugig megtelt Sziget. Világszínvonal! Minden elismerésem a Maffia tagjainak.

R 4

R 5

Az átszerelés pillanatok alatt történt meg. Komputeres emberek sétáltak a színpadon, mindent ellenőrizve műszereikkel, míg nem, elhangzott a bűvös vezényszó az egyik színpad mester szájából: Yes!
Sajnos a koncertről a szigorú előírások miatt fotót nem tudunk közölni.

R 6Bevallom Robbie Williams nem tartozik a csúcs kedvenceim közé, de azt el kell ismerni, hogy amit csinál az ördögi. Ezt jött bizonyítani Budapestre is, még akkor is, ha történetesen előzőleg Bukaresttel tévesztette össze fővárosunkat. Beszélt rengeteget, de a műsor iszonyúan profin kialakított olyan színvonal, amit gyakori koncertlátogató is csak ritkán élhet át.
Külön szót kell említeni zenekaráról, akik egy egész saját számot kaptak, hogy megmutathassák,  nem hétköznapi kísérő muzsikusok. Döbbenet, ahogy megszólaltak hangszereik és akkor a felettébb csinos vokál hangokról nem is beszéltem.

R 22Szemmel látható volt, hogy Robbie élvezi a bulit. Szórakozott a közönséggel. Énekeltette Őket, mint, ahogy azt illik. Felhívott a színpadra, természetesen egy hölgyet, ha jól értetem Litvánt, maga mellé, s a közönséggel való elégedettségének, szíve mutogatásával, elég gyakran adott hangot.
A műsorban az is ki volt számolva, hogy hány ráadás dal szólaljon meg. Levonulás után, a ráadás dalban,  háttal állt az embereknek a reflektorok fényében és az irdatlan kivetítőn megjelent Queen. Meg is szólat rendesen az opus, s Robbie felváltva énekelt duettet Freddie Mercuryval felmutatva az ég felé. Talán ez volt az egész buli legemelkedettebb pillanata.

R 23R 18

A közönség nehezen oszlott, mert nem nagyon akarták elhinni, hogy vége, ennyi volt. De az éjszakai élet indult. Zene szólt mindenhonnan, úgyhogy a sátorrengetegben csak páran bóklásztak keresvén pihenő helyet. Sokan voltak, akik csak erre a napra jöttek „szigetelni”, de hazafelé a sorok azért szellősebbek voltak, mint a bejutáskor. A bejárat után, még alkalmi zenekar húzta a talpalávalót, s jó páran táncra is perdültek.

R 19R 25

Aztán, Óbuda házai között sétálva hazafelé, a tücsökciripelés már elnyomta a még tompán hallható basszust. A Sziget Fesztivál igazából ma kezdődik ezernyi programmal, nagyon jó időjárással és várhatóan nézőcsúccsal.

R 24
Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s