A SZIGET FÉNYEI

Szig 10A tegnapi napon, azt találtam ki, hogy csak este indulok a fesztiválra. Azt is gondoltam, hogy fotózás szempontjából az előzőekhez képest nehezebb dolgom, lesz. Ebben aztán kellemesen csalódtam, mert mindenhol színesben pompázott a “Szigetköztársaság”.

Szig 1Szig 2

Nem terveztem semmi különöset, csak úgy sétálni készültem, találok, amit találok alapon. Az előző napok tapasztalata bebizonyította, hogy bármennyire szeretnék megmutatni mindent a programáradatból, ez egyedül lehetetlen.
Már erősen sötétedett, amikor túlestem a továbbrak is precíz, de végtelenül udvarias ellenőrzésen. Először az Afro-Latin-Reggae Faluba tévedtem, be, ahol a Dj. ringatta a közönséget, na, nem álomba, mert ahhoz amúgy is korán volt, hanem  andalító reggae zenéjével.

Szig 3Szig 4

Sok időt itt sem tölthettem, mint sehol, mert a szemközti tér igencsak megtelt ember tömege jelezte, hogy a Világzenei Színpadon jó dolgok történhetnek. Átverekedtem magam sok-sok olasz rajongón, mire a pódium elé értem, értékelhető fotók reményében. A hosszú nevű Roy Paci and Aretuska Allstars keményített a pódiumon. A latin ska muzsika pápái, Szicíliából érkeztek, s három éve már hengereltek a Szigeten. 2002-től a frontember Roy Paci trombitájával vannak ott szinte minden valamire való fesztiválon. Ebben az évben is komoly sikert zsebelhettek be, az első sorban önfeledten tomboló Itáliai srácok legnagyobb örömére.

Szig 7Szig 8

Szig 9Visszafelé megkerültem a Nagy Színpadot, ahol messziről hallgattam bele az Angol Foals zenéjébe, s csodálva a gyönyörű fénytechnikát. Igyekeztem, hogy a Petőfi Rádió pódiumán legalább pár szám erejéig meghallgassam a Magashegyi Underground produkcióját. Amióta, voltam egy Budapesti koncerten, amelyről ezeken az oldalakon már beszámoltam, ha módom van rá, nem hagyom ki fellépésüket. Nem véletlen, hogy az egyik legtöbbet koncertező zenekar lettek az utóbbi időben. Biborkáék ezen az estén is bizonyították a magyar zene magas színvonalát. Jó volt látni, hallani a sok külföldi banda között.

Szig 6Szig 13

Lépni kellett, mert a Nagy Színpad előtti tér teljesen megtelt. Finn, Angol, német zászlók lengtek békésen egymás mellett, várva Ellie Gouldingot. Meg sem kíséreltem közelebb férkőzni egy jobb fotós pozíció reményében. Lehetetlen vállalkozásnak tűnt. A kis városban, Hereford-ban született, hölgy hihetetlen karriert tud maga mögött. 2010-ben megjelent Lighst című albuma az leadási lista élére kúszott, s még ebben az év hangja lett hazájában, ami, ismerve a brit „felhozatalt”, fantasztikus teljesítmény. Legalább ilyen hízelkedő tény az is, hogy az énejkesnő Amerika szívébe is belopta magát. A megszólalás, a látvány és a hang is természetesen profi volt.

Szig 11Szig 12

Szig 14Szig 15

Még dübörgött a fő koncert, amikor visszatértem a Volt Fesztivál színpadjához, mert kezdett a WELLHELO. Férfiasan bevallhatom, nem a kedvenc műfajom, amit művelnek, de azt el kell ismerni, hogy alig találtam plakátot országszerte, ahol ne az Ő nevükkel hívták volna a közönséget. Kellemes meglepetés volt, hogy Fluor Tomi és Diaz mögött, egy nagyon feszesen játszó kiváló zenekar indította a bulit. Természetesen az első sorokban fiatal lányok sikítoztak, ahogyan az illik, de volt ott rockos pólójában is srác. Gondolom, azt a hangulatot, amit a két srác hozni, tud, csak kevesen valósítják meg a hazai formációk közül. Robbantottak a zenei világban, s jól.

Szig 16Szig 17

Szig 18Szig 19

Volt még ezernyi látnivaló az éjszakában, de egy napra adagolva ennyit elégnek gondoltam. Holnap következik a folytatás, s hogy mivel? Kiforrja magát!
Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s