Kolozsvár 2015 @ Sziget Fesztivál

Kolozsvár viseli 2015-ben Európa Ifjúsági Fővárosa címet. Az egyéves program küldetése megerősíteni és támogatni az ifjúsági szervezetek aktív részvételét a társadalom változtatásában, egy fenntartható, felelős és befogadó városfejlesztés formájában. Az aktív ifjúság számára fontos, hogy hidat képezzen és összekösse Erdélyt, Romániát Európa nagyvárosaival.

Ennek érdekében Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros részt vesz a Sziget Fesztiválon, a Civil Szigeten egy standdal, hogy az európai ifjúság tudástárát még jobban növelje az ifjúsági fővárossal és Kolozsvárral kapcsolatban.

IMG_2055„Fontosnak tartottuk, hogy olyan helyszínt biztosítsunk a fesztiválközösség számára, ahol információkkal gazdagodhatnak az Ifjúsági Főváros programjai kapcsán, s mindeközben aktív kikapcsolódásban is részük lehet. Mindemellett egy olyan közeget kívánunk a Szigetre csempészni, ahol az érdeklődők bepillanthatnak a Kolozsváron zajló, minden szempontból pezsgő kulturális és ifjúsági életbe” ¬– mondta Szöllősi Tamás, a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros ifjúsági nagykövete.

IMG_2062A tájékoztatás, szórakoztatás, kikapcsolódás mellett a Szitizenek emlékekkel, vagyis egy kis Kolozsvárral gazdagodnak. Az érdeklődők interaktív játékon keresztül információkat gyűjthetnek Kolozsvárról, megismerhetik az ott működő ifjúsági szervezetek tevékenységét, szálláshelyekről és eseményekről érdeklődhetnek, illetve továbbtanulási, szórakozási információt is kaphatnak. Ezek mellett természetesen kis ajándékokat is kaphatnak, ha a kvíz kérdéseire helyesen válaszolnak, hazavihetnek egy csöppnyi Kolozsvárt magukkal, ösztönözve őket, hogy ellátogassanak a kincses városba.

IMG_2094A Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Főváros standja a Kolozsvár 2015 egyesület, az Igen, tessék! mozgalom, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem, a Mathias Corvinus Collegium és a Sziget Fesztivál együttműködéséből jött létre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s