MAJDNEM KOMMENTÁR NÉLKÜL! KELETI ALULJÁRÓ, 2015. AUGUSZTUS 24.

Szándékomban állt, hogy csak a fényképezőgépemmel tudósítok, s azt is csak a gyerekek világán keresztül teszem. Így is tettem, mindenféle kommentár nélkül. A szemek, a gesztusok, az arcokra kiülő érzelmek mindent elmondanak.

M 1M 2M 4M 5M 6M 7M 8M 9M 10M 11M 12M 13M 14M 15M 16M 17M 18M 19M 20M 21M 22M 23M 24

Ami miatt mégis történet lett a kora estéből, az HASSAN EL WAHIBI. Látta a fényképezőgépet és rögtön szerette volna, ha fiával készítek róla egy képet. Nem érttetem az arab nyelvet, de azt tudtam, hogy nagyon akarja a közös fotót. Nagy nehezen került tolmács, s fény derült a miértre! Két fia Svédországban él. Kerekes székes gyermekével elindult, hátra hagyva mindent, a szebb jövő reményében. Volt útlevele, pénze. Bulgáriában ellopták mindenét, s itt áll Budapesten, harmadik gyermekével. Hisz abban, hogy a fiai érte jönnek, amennyiben a fotók, a történet el tud jutni a világhálón Svédországba. Kérek mindenkit, akinek van ismerőse és el tudja küldeni ezt az írást a messzi északra, tegye meg! Kicsi a remény, de lehetetlenek nincsenek, mint annak a sok ezer gyermeknek, akik fel sem tudják fogni a körülöttük történteket, de szemük csillogása optimistán látja a világot.

M 3

Kép és szöveg: Koncz Dezső

—————————————————————————————————————–

Almost without a comment

It was my intention to report only with my camera, through the eyes of children. So that’s what I did, without adding comments. Eyes, gestures, the emotions embedded in the eyes tell everything.

The reason why the evening became a story is HASSAN ELWAHABI. He saw the camera and immediately asked me to take a picture of him and his son. I don’t understand Arabic, but I knew that he really wanted this picture. It was hard but eventually an interpreter helped us to shed light to the reason. His two sons live in Sweden. He started his journey with his son, who is wheelchair-bound and left everything behind, in hope for a better future. He had a passport and money. In Bulgaria he was robbed and lost everything. Now he stands here in Budapest with his third son. He believes that his sons will come for them, if these pictures and this story reach them in Sweden via internet. I ask everyone, who has acquaintances and can forward this message to the faraway north to do it! The chance is rather small but nothing is impossible. As it is for the thousands of children, who can’t even grasp what happens around them. All in all, their glimmering eyes see the world optimistically.

There are 18 comments

  1. Julius Majoros

   Gulyás Eszter és hajnalkam1 kedves kérésével, a Svéd komment:

   HASSAN EL WAHIBI med son, har lämnat kriget efter sig och befinner sig i Budapest. Hassan har två andra söner i Sverige och behöver omgående komma i kontakt med dessa. Tyvärr blev Hassan bestulen på pengar under sin flykt genom Bulgarien. Han talar enbart arabiska och hans son är rullstolsbunden. Bådas situation är väldigt svår. Vänligen dela detta meddelande i förhoppning om att Hassan så snart som möjligt kan upprätta kontakt med sina två söner i Sverige. Tack för din hjälp!

   https://nagylatoszog.hu/…/majdnem-kommentar-nelkul-keleti-a…/

   ‪#‎HASSANELWAHIBI‬

   Kedvelés

   1. obudaiujsag

    Szép napot! A történet két nap alatt megoldódott, szerencsés kimenetellel. Megírtam, kiraktam. A fordítást köszönöm. Ha a konczdezso@gmail.com címre erről kapnék egy fordítást / jó lenne angolul is / megköszönném és kiraknám, mert hatvankilenc országból látták az anyagot, harminchatezren. remélem az eredmény is el tud jutni rengeteg emberhez, s ha csak egy kicsit változik pozitívan a hozzáállás, megérte. Szép napot és hálás köszönet. Koncz Dezső

    Kedvelés

 1. Sam

  Értem en, hogy tok jo, hogy ennyien lattak a gyerekekrol keszult fotokat, de hogy ez a 23 ezer ember, aki latta, nem tud osszehozni semmit, mert se kontakt se mas…. az majdnem biztos. Es gyanitom pont ez is volt a cel. 😦 mert hogy ha van gyanitott orszag es meg ismert a nev is, akkor a legnagyobb segitseg a konzulatusokon es civol szervezetnel talalhato. Lehet, hogy 3 ember is eleg lenne, csak az nem propagalna olyan jol a gyerekfotokat. Meltatlannak tartom ezt.
  Vagyunk eszakon is, van itt perfekt angol, vagy ott perfekt sved, ha valoban segiteni kell, itt vagyunk. Oszt jo napot.

  Kedvelés

 2. Sára

  Arra volna lehetőség, hogy az újszülött babának segítsek? Hasonló korú kisfiam van, tudnék küldeni ruhákat/pelust/cumisüveget, stb, ami segítség. Illetve nem tudnak elmenni anyaotthonba, vagy hasonló biztonságos helyre ilyen pici babával? Megköszönném a visszajelzést!

  Kedvelés

 3. Katie Auszraliabol

  Megosztottam a kepet es angol+sved szoveget a Svedorszagban elo ismeroseimmel FB-n, remelem megtalaljak egymast a csaladtagok. Barcsak tobb ilyen nagyszeru ember lenne a vilagon, mint Koncz Dezso!

  Kedvelés

  1. obudaiujsag

   Kedves Katie! Köszönöm a dícséretet, de az emberer azt teszi, amit tud. Nagy öröm, hogy egymásra talált a család. Mindenkinek köszönöm a megosztást, mert lehet, hogy éppen ez segített. Sajnos rengeget hasonló este van, amivel még fogunk foglalkozni. Szép napot! Koncz Dezső

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s