JÓ UTAT, SZEBB JÖVŐT HASSAN!

Csodák már pedig vannak! A hét elején írtam, pontosabban megfotóztam a Keleti Pályaudvari állapotokat és elsősorban a gyerekeket, na meg HASSANT, az ő kérésére. Gondolni sem mertem volna, hogy milyen lavinát indítok el.
Másnap felhívtam több barátomat, akikről úgy gondoltam, hogy rendelkeznek külföldi kapcsolatokkal. Elmeséltem a fotó történetét és arra kértem Őket, hogy továbbítsák a riportot egy-két olyan ember felé, aki segíthet. A beszélgetések során majd mindannyian jelezték, hogy természetesen megteszik, de úgy látták, hogy annak az esélye, hogy a férfi ismerőseihez eljut az információ, nagyon közel van a nulla százalékhoz.

Hassan 3Nem egészen három nap alatt 30 000 ember látta az írást. Összesen hatvankilenc országból érkezett megtekintést nyugtázó információ. Megmozdult a „világ”! Ami ennél is jobb érzésekkel töltött el, hogy tucatjával érkeztek a konkrét segítséget ígérő levelek. Köszönet mindenkinek, aki a maga módján hozzá tett, akár csak egy biztató mondatot is az ügyhöz.
Tegnap délelőtt érkezett a telefon, hogy Hassan-ért jöttek és biztonságban eljuttatták családjához. Ha riport, a fotó, semmi másra nem volt jó, csak arra, hogy egyesítsen egy szétszakított famíliát, már megérte. Hogy kikkel, hová, mindegy is. A lényeg, hogy száz százalékos információ alapján apa és fiú oda kerültek, ahová vágytak.

Hassan 1Sajnos, ehhez hasonló történeteket naponta ezrével lehetne megírni. Biztos találkoznak ezen az oldalon hasonlóval a közeljövőben. Az este kapcsán is jó volt érezni, látni a segítő készséget, ahogy magyar család földön ülve beszélget menekültekkel, vagy azt, ahogy egy férfi, egy hatalmas oldaltáskával megjelenve, szépen csomagolt szendvicseket kezd osztani. Itt jegyezném meg, hogy az ételosztás spontán módjánál, mindenki előre engedte a gyerekeket.
Érdekes volt látni azt is, ahogy egy hölgy megérkezett kerékpárjával, amire egy egész takarító szertár volt felpakolva. Csendesen megjegyezte, hogy Ő két napja látta először élőben a menekült áradatot és ezzel tud segíteni, pedig a foglalkozása nem takarítónő.

Hassan 2Segítők, adakozók szerencsére akadnak. Amire a közeljövőben, a napokban, de már ma is leginkább szükség lenne, az a pokrócok tömege. Egyre hűvösebbek az éjszakák és gyerekek alszanak az ég alatt, gyakran a csupasz földön. Belegondolni is szörnyű, hogy mi lesz velük, amikor rohamléptekkel megérkezik az ősz és a tél.

Hassan 4HASSAN történetét ezrek figyelték a Nagylátószög oldalain, s szerencsére siker lett. Ez egyetlen eset, de ha sokan cselekszenek, s akár egyetlen segítség ér célba, vagy okoz örömet, akkor sok hasonló történet íródhat. Talán ezt az írást is érdemes lesz a lehető legtöbb emberhez eljuttatni.
Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s