JÁRNI AZ UTAMAT

Lássuk csak… Ha belegondolok, hogy mi is lennék perpillanat, amennyiben minden elvárásnak megfelelek, amik csak a szűkebb környezetemből áramoltak felém, akkor most ügyvéd és közgazdász lennék, nagy eséllyel házas, lenne egy olyan munkám, amit annyira nem utálok, hogy otthagyjak, mert jól fizet, de egyébként lélekölő, mert semennyire nem tudok benne kibontakozni.

Közben álmodoznék arról, hogy milyen helyeken járnék a világban, sorozatokba és filmekbe menekülnék alternatív életek megéléséért és csak egyre beljebb zárnám magamat. Mindezt pedig azért, mert hagytam volna, hogy mások találják ki helyettem, hogy engem mi tenne boldoggá, és hogy milyennek is kéne lennem.

Mostanában kezdett el bennem ismét felerősödni az a gondolat, hogy igazából minden esetben én dönthetem el, hogy milyen akarok lenni. Tök mindegy, hogy Japánban akarok Hello Kitty-ben mászkálni vagy éppen ki találom, hogy mától autószerelő akarok lenni. Beleteszem a fejembe, hogy milyen akarok lenni. Egy olyan nő, aki stabil. Aki boldog. Aki önmagában is egy egész embernek érzi magát. Aki tisztában van a saját értékeivel. Akinek nagy céljai vannak. Az, hogy az idevezető út pontosan hogyan fog kanyarogni és merre megy, azt úgyse tudom teljesen irányítani.

black-swan-road bald-map-road

A nagy célok azok, amik a leginkább kiváltják a default reakciót az emberekből. Kicsit elhúzva a szájukat, mély sóhaj közepette látod a szemükben azt a fajtanézést, amikor el kell vinned, elaltatni a kutyádat. Vagy a másik véglet, hogy teljesen felcsap bennük az ego, hogy te mégis milyen elmebeteg logika alapján mered azt képzelni, hogy elérhetsz valami nagyot ebben a világban. Hát ez nem egy film, ez a valóság!

Szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan emberrel beszélgettem, akik őszintén azt mondták, hogy sok szerencsét és hogy remélik, hogy sikerül. Még kevesebbel, akik megértettek és elfogadtak az elképzeléseimmel együtt.

Ha nem azt akarod, ami mások számára is befogadható, akkor deviánssá válsz a szemükben. Amikor az árral szembe indulsz, akkor az mindig kicsit magányosabb, kicsit nehezebb, de talán ez az egyetlen olyan út, amin tényleg meg tudod ismerni saját magadat.

Nagyon rossz, amikor tényleg úgy érzed, hogy egy olyan utat jelöltél ki magadnak, amin a legtöbben nem fognak biztatni és nagy eséllyel néha kék és lila foltokkal leszel tele. Simán lehetséges, hogy időnként minden összeomlik körülötted, amit addig biztosnak éreztél és csak ülsz a démonjaid között és úgy gondolod, hogy hagyod az egészet a fenébe, jó lesz az a kötelező út. Majd eltelik néhány óra, néhány nap és érzed, hogy akkor is ez az az út, amin haladni akarsz.

Adri vagyok és gyógyulóban lévő megfelelés-kényszeres. Mély zuhanásba tud lökni, ha nem kapok szeretetet, magamra veszek kb. mindent, 12 milliószor önostorozom magamat, ha valakinek ellent kell mondanom és ez által csalódást kell okoznom. Még mindig. De most már ott növöget bennem az a valaki, akivé én szeretnék válni.

Ahogy elindultam, rájöttem, hogy csupa olyan utat kell még bejárnom, ami számomra felfedezetlen és ez néha félelmetes. Néha vissza kell fordulnom párról, mert nem oda vezet, ahova jutni szeretnék. Néha az utat elvágják. Néha egyszerűen csak tudom, hogy nem arrafelé kell mennem. A térképem nem előgyártott, hanem bennem van, épp emiatt időnként beljebb kell másznom, hogy berajzoljam a már ismert utakat.

Haladok ezen az úton, amin azért szerencsére vannak útitársaim, akik néha ott ülnek velem a démonok között vagy adnak egy kis részletet a térképből, ami csak útközben rajzolódik. Mások útján én vagyok az, aki valamit tud adni, amitől könnyebb továbbmenni és van ebben valami szép. Egyikünk sem tudja a másik útját járni. Viszont a világ egy sokkal boldogabb hely lenne, ha ezt nem is próbálnánk meg.

road-roadKaróczkai Adrienn írása

http://fitblog.hu/2015/08/18/jarni-az-utamat/

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s