HETEDIK PIKNIK

P 1P 2

Hét éve indult útjára a Pozsonyi Piknik, s az ember évről évre drukkol, hogy legyen erejük a szervezőknek megtartani a következőt is, mert, azt talán nem kell mondanom, hogy rettentő energiákat kell megmozgatni, mind anyagiakban, mind pedig a szervezésben. Megnyugvással nyugtáztam aztán a nyáron, hogy a hetedik is megrendezésre kerül. Szeptember első hétvégéjére a meteorológia nem jósolt túl sok jót, de amennyire visszaemlékeztem az elmúlt évekre, mindig jól jött ki a dolog.

P 3P 4P 6P 7

Reggel korán keltem, s szomorúan láttam, hogy az égi csapok rendesen megnyíltak. Gondoltam is, hogy a sok előkészítő munka kárba vész, mert, ez nem az a piknik, amelyet, ha kell, megtartunk jövő héten. Aztán, ahogy szaladtunk bele a délelőttbe, az eső elállt, barátságos arcot ugyan nem mutatott az időjárás, de jelentős számú látogató, legalább az esernyő használatától megmenekült.

P 8P 9P 10

Szeretem ezt a napot, mert összegyűlik az irodalmi életünk „krémje”, a színházi világ legfontosabb emberei, sok iparművész, az értelmiség. A rendezvény kinőtte a Pozsonyi út kereteit, bár kétségtelen, hogy az irdatlan tömegek ellenére, volt annak a résznek valami különleges hangulata, és leköltözött egy utcával közelebb a Dunához. A sétálás, nézelődés „szellősebb” lehetett, s amit vártam, azt az idei év is hozta.

P 11P 15P 19P 17Dedikáltak az írók, beszélgetve az emberekkel, s a látogatók is meg-megálltak csoportokban kitárgyalni a világ dolgait. Rengeteg ismerős arc a standoknál és a nézelődők között is. Talán, ennyi gyereket az elmúlt időben nem is láttam, mint az idén. A szervezők, mintha tudták volna az ifjak érkezését, mert lépten, nyomon rajzolhattak, festhettek, legózhattak az gyerekek, szakavatott kezek irányítása mellett.

P 12P 13P 23A színpadokon reggeltől pörögtek a műsorok, alig órás váltásokkal, rengeteg színt varázsolva, akár a Rakparton vagy a Radnóti utcában. Aki, kibírta az egész napot, az talált zenei, prózai csemegét bőven, mint, amilyen a Szent Efrém Férfikar fellépése is volt. Remélem, a Nagylátószögnek lesz lehetősége részletesen is bemutatni Őket, mert amit produkáltak, az a szórakoztatás legmagasabb foka.

P 22P 14

P 24A forgatagban, természetesen megjelent az igazi vásári hangulatú árusítás is, csapolt sörrel, édességekkel, lufikkal, kiváló pálinkával, mézeskalács különlegességekkel, szóval mindennel, ami kielégítheti a nép igényét. Ellestem ugyan egy bennfentes szereplő mondatát, aki a túl sok, nem irodalmi jellegű portéka jelenlétét, enyhe kritikával illette, amiben azért némi igaza volt, az elmúlt évek kínálatát figyelembe véve, de ettől a Pozsonyi Piknik, azért mégiscsak az maradt, aminek kitalálója megálmodta. Egy kellemes találkozás a kultúrával.

P 18P 21

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s