Rendhagyó meghívó: Nem para, ha eljössz. 15. ARC plakátkiállításon az Esések Iskolája – avagy egy plakátkiállítás előélete –

2015.09.11-től az Ötvenhatosok Terén az Esések Iskolája bemutatkozik a Civil PR kreatív plakátjával az ARC pályázat keretében. Ez egy új és jelentős kilométerkő, ahol az odalátogató szakmai és civil közönség felfigyelhet tevékenységünkre.
„Mindig is arra vágytam, hogy valaki kívülről lássa, ezzel együtt láttassa meg azt, amit teszünk szakértő csapatommal minden emberért.” – kezdte a nagylatoszog.hu– nak Dobrotka Béla judo mester az Esések Iskolája ötletgazdája – alapítója.
Civil PR keretein belül Benya Eszter és Nagy Mária felvállalta, hogy „megképesíti” küldetésünket egy általuk tervezett plakáton keresztül, üzenetünket közvetítve mindenkinek. Első lépésként az Esések Iskolája bekerült egy „Civil rapid randira”, egy visszalépésnek köszönhetően, így előző este kaptam egy e- telefont a szervezőktől…..” Ugye jössz! Béla élj a lehetőséggel!” Mentem, bár nem készültem, hiszen nem is tudtam igazán mi fog történni. A „randin” tevékenységünket, álmunkat kellett bemutatnom 18 X 5 percben, akkor és ott, na, ezzel nem volt gond , mert mindig őszintén, hitelesen szeretek közölni. Láttam, hogy sok grafikusnak elindítottam a fantáziáját, ki – ki felírta a másikat, majd azt a végén összefésülve, kijött, hogy kik választották egymást. Jött a kihirdetés, az izgalom, és az egymásra találás eredménye, aminek hatására összemosolyogtunk, mivel én a Civil PR csapatot választottam, és a Teremtő sugallatára, ők az Esések Iskoláját.

Büfében a Civil PR csapata jelezte, hogy megvan a szöveg, de a képet még kell egy kicsit gyúrni, és elváltunk, ment mindenki a maga útjára. Rendkívül izgatott voltam, mert ilyenben nem volt részem, hogy helyettesítésként beugrunk, majd kiválasztanak, és bekerülünk egy pályázatba. Ide kellett A Nagy Irányító Terelő Keze.
Civil PR átküldte a terveket, hogy melyiket választanám, elsőre azt választottam, ami nyert, de nem akartam semmiképpen sem befolyásolni őket, hisz ahhoz nem értek, amit ők csinálnak, tehát teljes hatalmat élveztek, tőlem függetlenül.

 

SONY DSC

 

Ezután jött, hogy több mint 1000 beküldött plakátból, kiválasztottak 500-at – bekerültünk! Majd az 500 plakát közül választott a kreatív szakemberekből, reklámstúdiók vezető munkatársaiból, művészettörténészekből álló szakmai zsűri. Ezt olvashattuk az újságban…..Itt most leginkább a hatás számít. A szellemesség, az érthetőség. „Egy sárga-fekete plakáton azt olvassuk: „Nem para, ha padlót fogsz!” Szinte mindenkinek tetszik az egyszerűsége, és az is, amit hirdet: egy civil szervezet a biztonságos elesést tanítja az embereknek.” ……Szabó Simon újabb viccel oldja fel a helyzetet: az előbbi „para” plakát mellett pont jó lesz Pere…… Ekkor még biztosat nem tudtuk, de sejtettük, hogy valami jó dolog történhet. Kiadtak pár nap után egy listát, akik – 2015.09.11-én a 15. ARC Plakátkiállításon – kint lesznek az Ötvenhatosok Terén……………………….. 72.-ként olvastuk magunkat!
Lesz egy külön weboldala a plakátnak, illetve a hozzá társuló elő és utóéletének, tegezős tájékoztatóval az Esések Iskolája mindenkit érintő küldetéséről.

SONY DSC

Dobrotka Béla Judo mester és Esések Iskolája alapító

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s