BUD SPENCER BUDAŐRSÖN

Másodszor nyitotta meg kapuit szombaton kora reggel a Vízilabda Nyílt Nap és Expo. Gergely Pista megálmodta és szívós szervező munkával, sok segítséggel, szombaton „beindult” a Budaörsi Sportcsarnok. A vízilabda legnagyobb hazai seregszemléje.

E 1Először a szakma tette tiszteletét az arénában. Minden első osztályú csapat képviseltette magát a körben telepített standokon. Előkerültek a hatalmas serlegek a nemzetközi és hazai bajnokságokból. Értékes relikviák százai sorakoztak a Honvéd, Eger, Vasas, Fradi és többi csapat asztalán, amit kifejezetten csinos lányok kínáltak megtekintésre, vagy akár megvételre.

E 3 A legfrissebb, a rendezőkön kívül, Biros Peti volt, akit azonnal körbevettek ismerősök és gyerekek, merthogy belőlük volt a legtöbb a délelőtti órákban. Ahogy, lépdeltünk előre a délelőttbe, sorra érkeztek világklasszisaink. Hosnyánszky Norbit azonnal elkapták a fiatalok és dedikálhatta a megszerzett kincseket. Népszerűségben Kiss Gergő sem maradt le utána, hiszen lépten, nyomon megállították egy-egy közös fotóért, mint ahogy Szívós Marci sem úszta meg a „támadásokat”.

E 7E 8

Neki, azért volt egy másik feladata is a nap folyamán, hiszen a megnyitó beszédek után színpadra lépett, ahol alaposan kifaggatta a csinos riporter. Előadások folyamatosan voltak, így aztán rengeteg dolgot megtudhattunk az épülő Dagály uszodáról, vagy éppen Dr. András Krisztina prezentációjában, az online felületekben rejlő lehetőségekről. A legtöbb embert természetesen a Kemény Dénessel folytatott diskurzus érdekelte, ahol a szövetség működéséről tudhattunk meg egyet, s mást.

E 2E 9

Miközben a csarnokban pörögtek a programok, az uszoda vize is forrt, mert az egyetemi bajnokság csapatai gyűrték egymást, nem is rossz színvonalon. A bemelegítő medencében pedig egészen fiatalok élvezték a pancsolás örömeit.
A rajongók inkább délután érkeztek, így aztán akadt dolga Merész Andrásnak is, aki könyvével volt jelen, s dedikált szorgalmasan. Még Szívós Marci is kapott egy aláírt példányt. A szervezők tartogattak egy hatalmas meglepetést erre a napra. Pontosabban nem is egyet, hanem kettőt.

E 4E 12

Pillanatok alatt megtelt a nézőtér, amikor bejelentették, hogy online kapcsolattal Kiss Gergő készít interjút egy igazi hírességgel, Bud Spenserrel. A technika ugyan nehézkesen állt össze, de jött a kép és a hang is a színész otthonából. A beszélgetésből megtudhattuk, hogy a művész imádja a vízilabdát és egykoron űzte is versenyszerűen, mint ahogy a rögbit és az autóversenyzést is. Ezeket kiválóan kamatoztatta filmjeiben. Arra kérdésre, pedig, hogy mi sikereinek titka, azt válaszolta, hogy a szerénység és a tudásvágy vitte előre mindig. Hatalmas tapssal búcsúzott tőle a közönség, amit láthatott Olaszországból.

E 13A meglepetésvendégekkel készült interjúknak ezzel még nem volt vége. Gergelyék, San Franciscot hívták, s a vonal végén egy olimpiai bajnok vízilabdázó jelentkezett. A százkét éves Tanics Sándor. Igen nem tévedés! Szellemileg teljesen frissen válaszolt ebben a korban is a kérdésekre. Felelevenedtek a hazai vízilabdázás hőskorának emlékei és mindaz amit, Sándor bácsi nyomon tud követni a sportág jelenlegi történéseiről.

E 11E 10

Éppen, hogy vége volt a beszélgetéseknek, amikor a város polgármesterének köszöntője után, a Vasutasok és a Lilák hölgyei csobbantak az uszodában, ahol megkezdődött az a bemutató, ahol szinte minden válogatott játékos jelen volt. A befejező attrakció volt már csak hátra, amelyben a fiúk váltották a hölgyeket egy látványos bemutató erejéig. Aki kilátogatott szombaton a második expo-ra, élményekkel gazdagon térhetett haza. Mást nem is gondolhatott, mint, hogy találkozunk a harmadikon.

E 6E 5

E 15

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s