TEKERTÜNK ÓBUDÁN!

Ó 2A szervezők megijedhettek, amikor reggel megérkeztek Óbuda Fő-terére. Esett az eső, ha nem is nagyon, de ahhoz éppen eléggé, hogy elriassza a kerékpározás szerelmeseit, akik, úgy gondolták, hogy a vasárnapot a két táv teljesítésével töltik. Nyolctól, azért csak elrajtoltak pár százan a Tour De Óbuda versenyén.

Ó 3Ó 1

Igazából, a dolgot sportesemények kellene megjelölni, de nekem mégis az volt az érzésem, hogy a cél elsősorban, a kerékpározást kedvelő családok számára jelentett egy nagy közös élményt. A „nagy körben” Szentendréig kellett kerékpározni, majd egy fordulóval visszatekerni a Fő-térig. Elsősorban a gyerekek miatt. a „kis kör” Békásmegyerig tartott, s ott fordította vissza az indulókat.

Ó 6Ó 4

A célba érkezésekkor, aztán az időjárás is mosolygósra váltott, így legtöbben a padokon napozva várták a kétórás sorsolást. Lehetett nyerni Kaland Park belépőt, rengeteg vacsorát a Mókus Sörkert és Étterem jóvoltából, de azok is örülhettek, akik az immár Óbudán működő Vidám Színpadra kaptak jegyeket.

Ó 5Ó 7

A nyerteseket először egy talpraesett fiatalember, Kristóf sorsolt, egy hatalmas üvegpohárból. Az Ő arany kezének köszönhetően, nyerte a fődíjat az a fiatalember, aki hazafelé már két kerékpárral távozhatott. El sem akarta hinni, hogy gazdagabb lett a Berguson jóvoltából egy komoly bringával.

Ó 11

A sorsolások sorát egy csinos szőkeség folytatta. Lilinek köszönhette az egyik úriember, aki Varga Mihály miniszter, igencsak értékes ajándékait vihette haza, amely kerékpáros kiegészítők sorából lett összeállítva. Ha, komolyan belegondolok, azért mindenki nyert, aki itt volt, s nyeregbe szállt vasárnap délelőtt. Egészséget, jó kedvet, a tekerés élményét egészen biztosan. Ide illik, egy Bernard Slade színdarab cím: „Jövőre, veled, ugyanitt!”

Ó 12Ó 13

Ó 10Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s