BAJNOKI OKTATÁS AZ ELEK ARÉNÁBAN.

Fr 3Fr 1

Sok mindent történt az elmúlt szezonban a női kézilabda bajnokságban. Szenzáció volt, de talán így utólag átgondolva, nem is meglepetés, hogy a Ferencváros elhódította a dobogó legmagasabb fokát. Elek Gábor úgy időzített, ahogy azt csak e legnagyobbak tudnak. A legjobbkor hozta ki a lányokból a maximumot. Persze a változások, személycserék a Fradit sem kerülték el. Távozott a bombázó, Tomori, de érkezett szülés után Zácsik, hogy csak egy-két alapot említsünk.

Fr 5Fr 6

A bajnokságban a pontvadászat, könyörtelenül beindult. Mindenki a zöld-fehéreket akarja megverni, ami természetes, mert pontokat, skalpot szerezni az Elek Arénában a legnemesebb cselekedet. Magam, először a Fehérvár elleni rangadóra jutottam el. Mi volt várható? Természetesen, Fradi győzelem, de azért nem ártott az óvatosság. A vendégek kapujában, Herr Orsi őrizte a hálót, a beállóban Mayer Szabina keserítette meg, már sok védő életét és a szervező zseni, Tápai Szabina indult az irányító poszton.

Fr 7Fr 8

A rossz időjárásnak köszönhetően, a nézők nem annyira támadták le a pénztárakat. Jó fél ház előtt köszöntötték a csapatok a publikumot. Vagy húszan érkeztek Fehérvárról, dobokkal felszerelkezve.

Fr 10Fr 9

Fr 12Fr 11

Percekig nem rezdült meg egyik fél hálója sem, míg a „csendet” a Fradi törte meg. Nem csak megtörte, hanem el is lépett több góllal. Hamar jött a vendégek időkérése, de eredményt ez sem hozott.
Úgy tűnt, Szucsánszkiék, akkor lőnek gólokat, amikor akarnak. Néha, azért Tápai Szabina is megmutatta, hogy nem csupán az egyik legszebb hölgy bajnokságban, hanem gólt is tud lőni, de a szünetre az eredményjelzőn a 16:8 mindent elmondott.

Fr 14Fr 13

A második félidőben, úgy tűnt, hogy a vendégek ki sem jönnek a pályára, mert a Fradi már fel is állt, amikor Fehérvári részről, még mindig csak a cserék melegítettek. Az edzői utasítások hosszúsága, valószínűleg hozott valamilyen megoldást, mert a vendégek „felszívták” magukat, s több gólt passzíroztak be Szikora hálójába, mint, amennyit kaptak.

Fr 15Fr 16

Mielőtt, azonban a „pite” kezdett volna meleg lenni, jöttek az ászok, akik bőven kaptak pihenő időt, és kezdték visszaállítani, a megszokott hat-hétgólnyi különbséget. Tény, senki nem izgult a Ferencváros győzelméért. A vendégek tudomásul vették, hogy az erőviszonyok, nem a javukra billennek.

Fr 17Fr 18

Volt, azért egy-egy momentum, amire azért oda kell figyelni a FKC-t illetően. Kiemelkedett a mezőnyből Bandelier, és nem csak magasságával, hanem lövő erejével is bizonyította helyét a csapatban. Volt, egy szemtelenül fürge, erőszakos irányító, Ishitate személyében, aki tud majd okozni ellenfelei számára kellemetlen pillanatokat. Mayer is megvillantotta a beállói erényeit, s Tápai is villant. A Fehérvár kimondottan jobb sorsra érdemes, mint, amit ezen a szombaton kapott.

Fr 20Fr 19

A bajnok, megint megmutatta, hogy az elmúlt évi eredmény nem véletlen. Mi, nézők kíváncsian lehetünk arra, hogy a gárda mire lesz elegendő a BEK küzdelmei során és természetesen a bajnokságban, ahol mindenki Őket akarja legyőzni. Annyit ígérhetünk, hogy a Nagylátószög, figyelemmel fogja kísérni, mindazt, ami kézilabdázó lányainknál érdekes lehet.

Fr 21

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s