HAJAK SZÍNPOMPÁJA

L 2L 1

Ültem a folyó parton és néztem a szemközti fákat. Szeptember végét írtunk. A ősz, hol bekacsintott, mutogatva csúnya arcát, esővel, hideggel, hol előbukkant a Nap a felhők mögül, csodás fényeket varázsolva a vízre. A fák levelei hirtelen változtak, ezernyi színben pompázva, a mély barnától, a rozsda vörösig, szinte minden árnyalatban. Ebből a szempontból nézve, szerettem az őszt. A kabátomat összehúzva, kicsit már dideregve is szépnek tartottam mindig.

L 4L 6

Ugyanez az érzés szaladt át rajtam, amikor a belváros korzóján, egy padon ülve, az év utolsó szép napjának egyikét kihasználandó, napozó, egymással trécselő hölgykoszorút nézhettem végig. Hajkoronáik, mintha igazodtak volna az évszak sokszínűségéhez. Mélybarna, szőke, vörös árnyalatú, extrán zöld színek váltogatták egymást percenként. Kik a fodrászaik, hol készülhettek a „költemények”, kik álmodták meg a színeket?

L 3L 7

L 9L 8

A HTK, egy olyan klub, ahol mindezen kérdésekre, akár a választ is megkaphatjuk. Marosfalvi László megálmodta, profi csapata, pedig megvalósítja a mester elképzeléseit. Nyári szünet után, a hónap utolsó hétfőjén gyűltek össze ismét a szakma kiválóságai, hogy tanulhassanak egymástól, ellessék a mesterség fogásait. A bemutatót a színek uralták, akár az ősz!

L 13L 12

L 14L 15

A kívülálló számára érdekesek a szakmai bemutatók, de talán izgalmasabb mindaz, ami a pódiumra lépések előtt történik. Kora délutántól folyik a készülődés, s talán nem is ez az első állomás. Modellt kell találni a bemutatóhoz. Ki gondolná, hogy ez nem is olyan egyszerű. Nem mindenki veti alá magát, az esetenként extrémebb frizura elkészítésének. Aztán, jön a smink. Legalább annyira fontos része a megjelenésnek, mint maga a haj. Nem véletlen, hogy a modellek, órákat töltenek abban a teremben, ahol ezernyi púder, fény, rúzs kerül a helyére.

L 17L 16

Kedves vendégvárás, s amikor, már jó sokan vagyunk, mint mindig, indulhat a színpadi show! Váltják egymást a mesterek, készülnek a részben elkészített hajkoronák, fűszerezve szakmai megjegyzésekkel. Tapsokkal jutalmazzák a jelenlévők az elkészült alkotásokat. Ami, azonban a mi szempontunkból a legfontosabb, hogy, amikor kilépünk bármelyik szalon ajtaján, megforduljon a világ utánunk, megcsodálva hajkoránkat. Ugye, hölgyeim így van ez? Hajrá ősz! Hajrá színek!

L 18L 19

L 20L 21

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s