KISS FOREVER

Kiss 0Rengeteget hallottam zenész barátaimtól, akik különböző formációkban játszottak, hogy egyszer-egyszer összejöttek saját örömükre zenélni. Többnyire, a külföldi nagy elődök dalai dübörögtek a próbatermekben. Az alkalmi produkciók igazi örömzenét jelentettek a résztvevők számára, de nagyon nagy  sansza volt annak, hogy a négy fal között marad a produkció. Valahogy így kezdhették húsz évvel ezelőtt Maróthy Zoliék.

Kiss 2Az alkalmi felállásból aztán, egyre komolyabbá vált a közös muzsikálás. Először, az arc festése is csak félig történt meg, kimondatlanul, vagy kimondva is azzal a szándékkal, hogy a közönség ismerje fel a színpadon lévőket. A KISS alkotott valami olyat, zenében és külsőségekben, ami örök érvényűnek bizonyult. Rengetegen próbálták meg utánozni a legendákat. A hazai formáció is átállt egy idő után a teljes megvalósításra. Zeneileg, külsőségeiben is tökéletesen hozták a KISS formát.

Kiss 3Kiss 4Kiss 5

Kiss 7Kiss 6

A hatás nem maradt el. Egyre többet koncertezett a FOREVER BAND. A húsz év alatt keveseknek adódott meg, hogy bejárva a világot, estéről estére őrületbe kergessék a rajongókat. Váry Zoliék részt vettek egy versenyen is, amely a hasonló bandák között zajlott és a rossz nyelvek szerint, csak azért nem nyerhettek, mert a vetélkedést egy hazai pályán szereplő együttesnek kellett a dobogó legfelső fokára állnia. Azt, közben mindenki elismeri, hogy Ők a legjobbak a világon!

Kiss 8Kiss 10Kiss 9Kapunyitás előtt jócskán gyülekeztek a „népek”, általában az alakalomhoz illő szerelésben. Nem gondoltam volna, hogy, vagy húszféle különböző pólót tudok összeszámolni. Gyerekektől a meglett korú hölgyekig, urakig minden korosztály képviseltette magát. Odabent még szellősen nézelődtek az emberek, amikor pillanatok alatt a színpad elé rántott mindenkit egy riport. A főszereplő nem akárki volt, hanem az egykori KISS szólógitáros, Bruce Kulick.

Kiss 16Kiss 11Kiss 17A majd fél órás beszélgetésből rengeteg dolgot tudtunk meg a legendás zenekar mindennapjairól és természetesen, magáról Bruce-ról is, aki a mai napig aktívan zenél, olyannyira, hogy amikor ezek a sorok megjelennek, már a világ egyik másik pontján csap a húrok közé. Mint elmondta, azt a meghívást, amit a KISS FOREVER BAND-tól kapott, mindenképpen be kellett illesztenie a programjába.

Kiss 14Kiss 12Kiss 18A beszélgetés után természetesen jöhetett a fergeteges koncert. Minden a helyén volt, leginkább a hangulat. Hullámzott, ugrált a közönség és vastapsokkal jutalmazott minden felcsendülő dalt. A festett arcok ellenére is lehetett látni, hogy a zenekar is élvezi minden rezdülését az estének. Félidőben, aztán Bruce is beszállt, amelytől felrobbant a terem. Olyan pillanat volt ez a KISS FOREVER BAND életében, amely, talán nagypapa korában is elkíséri mind a négy zenészt.

Kiss 22Kiss 19Kiss 23

Nézőként, csak azt remélhetjük, hogy az együttes még tízen, húszon évig, megajándékoz bennünket, a születésnapi bulihoz hasonló élményekkel.

Kiss 25

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s