SZÉPEK ÉS ÜGYESEK!

Egészen fiatalon, amikor először fényképezőgép került az kezembe, fákat, ágakat, csupa élettelen dolgot kezdtem megörökíteni, valószínűleg azért, mert nem mozogtak, s nyugodtan tudtam komponálni, körbejárni a témát. Nem is tudom, mikor volt az a pillant, amikor, maga a mozgás kezdett érdekelni? Természetesen ott voltam a falusi focimeccseken, később, válogatott sportolók megmérettetésein. Az igazi nagy lökést az adta, hogy nyertem egy nemzetközi fotópályázatot, asztalitenisz képemmel.

RG 1 Bekerültem egy olyan gárdába, amely örökre meghatározta elhivatottságomat a fotózáson belül is, egy külön műfajt képviselő sportfotózás iránt. Olyan mestereket leshettem, mint Almási László, Farkas József vagy Varga Zsolt. Nem is tudom már, ki mondta először közülük, hogy ha szép nőket akarsz fotózni, akkor menj el egy Ritmikus Sportgimnasztika versenyre. Akkor még így hívták a spotágat. Soha nem felejtem, amikor beléptem a régi sportcsarnokba, Molnár Annát szólították a szőnyegre. Fényképezni is elfelejtettem, de valószínűleg attól kezdve lettem rabja az RSG-nek.

RG 2 +RG 3

 Persze, jött Kovács Györgyi, s kutatásaim során láthattam gyönyörű képeket a harminchatszoros bajnok Patocska Máriáról. Nem csoda, hogy, ha, időm és energiám engedte, ott voltam szinte minden versenyen.

RG 5RG 4

RG 6

Van már pár éve annak is, hogy megismertem Vass Dórit és Soós Viktóriát, ami alapján a vonzalom természetesen tovább erősödött. A versenyek nagyon sokat változtak az évek során. Ma, a szerekkel /labda, karika, buzogány, kötél / 75-90 mp-es produkciót mutatnak be a versenyzők, több korosztályban és kategóriában.

RG 7RG 10

RG 8

Az idei bajnokságra, vasárnap jutottam ki, de amit láttam a junioroktól, az a gyönyörű mozdulatok, kecsesség és természetesen a szépség. Meg kellett állapítanom, hogy van utánpótlás bőven. Rengeteg szülő, rokon a lelátón, hangosan sikító csapattársak a pálya szélén, s domináns MTK fölény. Hiába, a legnőiesebb sportágat korán kell kezdeni. Míg a „nagyok” a szőnyegen produkáltak, vagy edzettek a bemelegítő részen, a kívülálló testvérek a folyóson próbáltak ki minden mozdulatot kötéllel és labdával.

RG 11RG 12RG 14RG 13

Ünnep volt a sportág életében a három nap és Vass Dóri egy év szünet után ismét tarolhatott a bajnokságban, de ha megnézte a vasárnap szereplő fiatalokat, biztosan talált olyan utódot, aki előbb vagy utóbb trónfosztásért száll majd harcba, Azt gondolom, így van ez rendjén 2015-ben is.

RG 16RG 15RG 17RG 18

RG 19RG 20

RG 21RG 22
Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s