“CIRKUSZ” A SZÍNPADON

Non Solus – bemutató
A Recirquel Újcirkusz Társulat előadása

Ha létezett ősi egység, úgy a lelkek is mind egy pontból fakadtak. Szétválásuk pillanata óta egymást keresik, mint mi, emberek a Földön. Két ember egymásra találásának története, akik útjukon bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit. A tánc és a cirkusz találkozása egy illúziókba font, valótlan térben.

C 1 C 2

Az előadás misztikus zenével indul és egy hatalmas, sejtelmesen átlátszó lepel mögött mozdul a főszereplő, hogy aztán egy erőteljes mozdulattal leszakítsa a „takarást”.

C 3C 4

Az első szer a kötél. Valahogy úgy érzi magát a néző, mintha cirkuszi arénában látná az időnként hajmeresztő mutatványokat. A mozdulatok, a mozgások mások, kifinomultabbak, táncosabbak, mint, amit a szakavatott cirkuszba járó megszokhatott.

C 5C 6

A trapéz már több lehetőséget kínál a mozdulatsorok bemutatására, s itt már a páros  produkcióknál igazi „világszám” mozdulatok kápráztatják el a nézőt. Erő, ügyesség, kecsesség keveredik a különböző elemek sorában, megtöltve emberi kapcsolatok érzésvilágával.

C 8C 7

C 10C 9

A tánc leginkább a bő lepelben való forgásoknak lelhető fel, igazán látványosan. Kár, hogy a sejtelmes félhomály a fényképezőgépek objektívjének nem igazán kedvez, de a szemnek kétségtelenül gyönyörű.

C 11C 13

C 12A fináléban, pedig érkezik a “varázsdoboz”, amelynek tetején a két főszereplő Illés Renátó és Iványi Gábor „megtalálják” egymást, gyönyörű koreográfiai elemekkel fűszerezve az előadást.

C 14Kiváló hármas Ők, Vági Bence író, rendező, koreográfussal és természetesen sok-sok segítséggel létrehozva azt a különleges elegyet, ami a színház, tánc, cirkusz ötvözete.

C 15Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s