LETUDVA A KÖTELEZŐ

Dabas felé araszolva azon gondolkodtam, hogy miért jó a Fradinak, hogy a legnagyobb meccseit az OBO Arénában játssza. Persze a válasz egyértelmű. Ez az a hely, amely minden szempontból megfelel a nemzetközi előírásoknak. Kár, hogy a bajnok csarnoka, bár félelmetes katlan, kiesik a lehetséges helyszínek közül. No, meg van egy olyan szurkolótábora Ziziéknek, akik talán, a Nyírség legeldugottabb zugába is utána mennek a csapatnak.

F 1 F 2

Jó órával a kezdés előtt érkeztem a helyszínre, de nem bántam meg. A pályán már a „Vegetás” lányok játszadoztak. A nézelődő azt gondolhatta volna, hogy itt ma este futsal mérkőzés lesz, mert minden játékos focizott önfeledten. Aztán voltak, akik felfedezték a kosárlabda palánkot, s azt vették célba kézilabdáikkal.. Vidámak voltak és magabiztosak. Első pillantásra is meglehetett állapítani, hogy méreteikben is felülmúlják a Fradi játékosait.

F 4F 3

Gyűltek a nézők is szépen, de először a maroknyi, de annál hangosabb vendég tábort engedték be a rendezők egy külön bejáraton. Azonnal rigmusokba kezdtek, az akkor még félig teli arénában. Tíz percet kellett várni, amikor érkezett a kemény mag, s attól kezdve alig lehetett hallani a vendégek hangját. Amikor pedig megteltek a lelátok, s pár üres szék maradt csupán, mindent és mindenkit elnyomott a plusz egy játékos, a szurkolók hangereje.

F 5A Fradi pedig úgy kezdett, mint a szerencsés kimenetelű mesefilmek java. Védekezésben olyat nyújtottak a lányok, ami nemzetközi mércével is megsüvegelendő. A vendégek kapujánál pedig jöttek is a gólok rendre. 5-1-nél kértek időt először a vendégek, de sok eredménye ennek sem volt. Tombolt a Fradi tábor, s bár előtte féltettük játékosainkat a BL kezdet nehézségeitől, inkább gálázás lett a dologból.

F 6F 7

Félidőben az eredmény jelzőn a 13:5 szerepelt, ami a legmerészebb álmokat is felülírta, s hozott egy olyan megnyugvó érzést, hogy itt már nagy baj nem lehet. Nem is volt, mert a lányok a második játékrészben is tartották a Podravkát tízen belül. A nézők már most úgy ünnepelhettek, mintha BL-t nyertünk volna, de addig, van még egy pár kemény feladat Elek Gábor „leánysága” előtt.

F 9F 8

F 10A kezdet bíztató. Ha, Penáék komolyan gondolják, a végelszámolásba, beleszólásuk lehet. Szép is lenne, ha a Győri csapat és a Fradi is ott lenne a budapesti döntőben. Addig, azért fog még történni egy s más, mi pedig becsülettel kísérjük az eseményeket. Most csak annyit tudunk hozzátenni: Bravó, lányok, csak így tovább!

F 12F 13

F 17F 14

Kép é szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s