A Hot Jazz Band az Erkelben

A 2015-ben Kossuth-díjjal kitüntetett Hot Jazz Band október 16-án az Erkel Színházban telt házas koncerttel ünnepelte fennállásának 30-ik évfordulóját. A vendégek: Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra , Szekeres Adrien, Csíki Kamarazenekar, Georghius Kamarazenekar, Erdélyi Dániel vezényletével, a bendzsózenekar (Hungarian Banjo Kings), a Keep Swinging és a Pepita Szvingtánc, elbűvölték a két háború közti hazai dallamok és táncok szerelmeseit. A közönség gyakori vastapssal, hangos ovációval köszönte meg az egyes műsorszámokat, és ünnepelte a jubiláló zenekart, amelynek tagjai Bényei Tamás (trombita, bendzsó, ének), Bera Zsolt (harsona, ének), Fodor László (klarinét, altszaxofon, ének), Szabó Lóránt (gitár, bendzsó), Juhász Zoltán (bőgő) és Galbács István – (dob, mosódeszka).

2015.10.16.-Hot-Jazz-Band-és-az-Erkel-Színház-közönségeAz 1985-ben alakult Hot Jazz Band az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a háború előtti magyar filmek slágereinek és a jazz korszak népszerű amerikai szórakoztató-zenéjének eredethű megszólaltatója. Zenéjük olyan nagy előadókat idéz, mint Karády Katalin, Kalmár Pál, Latabár Kálmán, Kabos Gyula, Louis Armstrong, Benny Goodman, Bing Crosby, és oly szerzőket, mint Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Márkus Alfréd, George Gershwin, Duke Ellington.

2015.10.16.-Hot-Jazz-Band-jubileumi-koncert-03_PhotoEifert2015.10.16.-Hot-Jazz-Band-jubileumi-koncert-02_PhotoEifert

2015.10.16.-Hot-Jazz-Band-jubileumi-koncert-06_PhotoEifert2015.10.16.-Hot-Jazz-Band-jubileumi-koncert-04_PhotoEifert

A jazz-zenekar fennállása óta négy nemzetközi és két hazai verseny győztese, melyek között legkiemelkedőbb Európa legnagyobb versenye, az 1995-ös franciaországi New Orleans Jazz Verseny, melyen 54 zenekarból végzett az élen, továbbá hatszor szerepelt nagy sikerrel az Amerikai Egyesült Államokban a világ legnagyobb szabású jazz-fesztiválján Sacramentoban, ebből két alkalommal választották a fesztivál legnépszerűbb zenekarának. A Hot Jazz Band kétszeres eMeRTon-díjas együttes, a Líra-díj és Louis Armstrong Emlékdíj tulajdonosa.

2015.10.16.-Hot-Jazz-Band-jubileumi-koncert-Bera-Zsolt_PhotoEifert2015.10.16.-Hot-Jazz-Band-jubileumi-koncert-táncosok-02_PhotoEifert

2015.10.16.-Hot-Jazz-Band-vendég-Szekeres-Adrien_PhotoEifert2015.10.16.-Hot-Jazz-Band-jubileumi-koncert-vége_PhotoEifert

Az Erkel Színházban bemutatott jubileumi koncert mintegy összefoglalója művészetüknek. A jó értelemben vett szórakoztató, dallamos zene jellemzi a Hot Jazz Band játékát, és a virtuozitást kedvelő együttes nagyfokú stílushűséggel, sármos énekmodorban adja elő ezeket. Műsorukat Bényei Tamás konferálása és a vendégművészek „összjátéka” tovább színesítette, ahol felállva tapsolt a teltházas közönség, emi Magyarországon is ritkaság számba megy.

2015.10.16.-Hot-Jazz-Band-jubileumi-koncert-Vendégkarmester_PhotoEifert

KÉP ÉS SZÖVEG:Eifert János

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s