SZÉPSÉG, ERŐ, EGÉSZSÉG!

Kicsit későn, szombaton délután tudtam meg, hogy a Hungexpo területén, két napon keresztül a FitBalance rendezvény várja az érdeklődőket. Figyelek minden sporteseményt, de ez valahogy elkerülte a figyelmemet. A KOZMIX együttes oldalán láttam, meg, hogy Ők is kint lesznek, képviselve a zenében a frissességet.

F 3F 2

F 1Ilyen nagy rendezvényeknél megszoktam, hogy ha lemaradok a jelentkezéssel, többnyire sajnálattal közlik, hogy elkéstem és nem tudnak beengedni. Próba szerencse, egy telefont „eleresztettem” a főrendező, tulajdonos Bara Csaba felé. S, jött a meglepetés! Készséges volt, s közölte, hogy szívesen látnak. Meg kell, mondjam nem jellemző kis hazánkban a hozzáállás, de Csaba biztos tud valamit a marketing fontosságáról.

F 4F 28F 5

Vasárnap délután tudtam elindulni a Hungexpo felé. Előzetesen megtekintettem a programokat, s tudtam, hogy semmiről nem maradok le. Igyekeztem azért, hogy időben kiérjek, s a cél érdekében lefutottam egy laza százat, a villamos után, Mit mondjak, nem esett jól. Ahhoz képest, hogy ifjonc koromban a tíz kilométer is lihegés nélkül meg volt! Szégyelltem is magam, hiszen olyan helyre igyekeztem, ahol több ezren, keményen végig dolgoznak akár órákat.

F 7F 9

F 8Belépve az első csarnokba, még beleszippantani sem volt időm igazán a levegőbe, amikor azt tapasztaltam, hogy a színpadon őrült tempóban vezényelték a „ritmust”. De, bárhová néztem, azt láttam, hogy szépek, erősek és egészségesek mindannyian, akik itt vannak. Szerintem, a sorrendben ez utóbbi a legfontosabb. Persze nem megvetendő a többi sem. Gyönyörű testeken, tökéletesen feszülő dresszek látványa sem utolsó szempont, főleg a férfi szemeknek. Aki pedig, azt hiszi, hogy a fittség csak a hölgyek „tulajdona”, téved. Nem annyian ugyan, mint a gyengébb nem, de voltak vállalkozó szellemű férfitársaim is a mezőnyben.

F 10F 11

F 6Az események több teremben zajlottak. Volt, ahol a ZUMBA vitte a prímet, de sokan követték Miló Viki boksz mozdulatokkal fűszerezett edzését is. Ki lehetett próbálni több száz szert, amely arra hivatott, hogy alakunk, edzettségünk a lehető legjobb állapotban legyen. Volt fodrász, sminkes. Na ná! Hozzátartozik a szépséghez. Találtunk egészséges táplálkozást biztosító ételeket, italokat garmadával.

F 12F 13

F 14Külön élményt jelentett a fiatalok versengése a nagyszínpadon, értő zsűri szeme és népes közönség láttára. Ukránok, Törökök, Szlovákok és természetesen hazai gyerekek mérték össze tudásukat, amiről meg kellett állapítani, hogy már cseppet sem gyermeki. Úgy röpködtek a levegőben, mintha, az természetes elemük lenne, s ha voltak is tartás hibák, a mozgás öröme tökéletesen átjött minden egyes gyakorlatnál.

F 20F 21

F 22F 23

Nem tudom, ebben az esztendőben összesen hányan látogatta ki a FitBalance 2015-ös, kétnapos rendezvényére, de ha ebből kellene megítélni az ország egészséget, edzettségi állapotát, lehet, hogy nem is állnánk olyan rosszul. Sajnos, az igazság az, hogy a sokaság ellenére, nem dicsekedhetünk. De, pont ezek az események lendíthetnek kicsit vagy nagyot egészségünk szekerén. Köszönet illeti ezért mindazokat, akik már talán holnaptól a jövő évet kezdik szervezni.

F 19F 18

F 17F 25

F 27F 26

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s