„GYÖNYÖRŰSÉGES” TENISZ ÖRÖM

Igencsak kellett kapirgálnom a sportfotósi emlékeim között, hogy mikor voltam utoljára tenisz versenyen. Három éve is van, amikor elsősorban Babos Tímea és Czink Melinda miatt látogattam ki a Római Teniszakadémia pályáira. Lányaink azon a versenyen hamar kiestek, de láthattam nagyon magas színvonalú labdameneteket, amikor, az élmény miatt, még fotózni is elfelejtettem.

T 2T 1

Meg kellett állapítani, hogy a sportág nem mindennapi fizikumot, kitartást és nagyon sok észt igényel. Nem csoda hát, hogy, amikor megkaptam a Magyar Speciális Olimpia tenisz versenyre szóló meghívóját, érdekelt a dolog és indultam a Hoker-Fagyas Team Teniszpályájára.

T 3T 4

Az ország minden részéről gyülekeztek a fiatalok. Meglepetéssel láttam ismerős arcokat is a gyerekek között. Szuper Levente melegített először, s látszott, hogy a jégkorong mellett ez a sportág sem áll távol tőle, igaz itt a hálót nem őrizni, hanem elkerülni kell a labdákkal. Felfedeztem Szávay Ágit, aki az egyik legnagyobb csillaga volt a sportágnak, de érkezett a vizes sportok királya, Kucsera Gábor is, no meg a labdarúgás sziklaszilárd hátvédje Hrutka Róbert.

T 10T 8

Az esemény bemelegítéssel kezdődött, amelyet nagyon élvezett minden résztvevő, mert egy felettébb csinos zumbát, fitneszt oktató hölgy, zenére mozgatta át a társaságot. Volt televízió kamera is, amelynek Sebestyén Katalin szakág vezető nyilatkozott boldogan a rengeteg induló láttán, de természetesem mikrofonvégre kerültek a sztársportolók is.

T 13T 12

T 14Hamar kiderült, hogy azért itt a versenyek kicsit más szisztémában zajlanak, mint a profiknál. Labdapattogtatás, szervák is hozták a pontokat. Ami leginkább feltűnő volt, az a végtelen öröm az arcokon egy-egy sikeres ütés után, de akkor sem volt nagy az elkeseredés, ha a labda elkerülte az ütőt. Vidám kacajoktól volt hangos a sátor. A lényeg, a sportág szeretete és a mozgás öröme.

T 5T 6

T 9T 7

Volt eredményhirdetés, helyezettek, de itt mindenki nyert, aki csak elindult.

T 16T 17

T 11Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s