„ÖRÖMTÁNC”

Bevallom, megrögzött színházba járó lettem, mióta a modern mozgásművészet első előadásait megtekintettem. Azt is bevallom, hogy nem mindig értem a mozdulatok mögötti tartalmat, de amint azt egy szakavatott koreográfus elmondta, nem is kell keresni ezeket mondanivalókat, hanem élvezni kell a szépségét a produkcióknak.T 7T 8

Büszke vagyok a táncosainkra, az hazai alkotókra. Világszínvonalú előadásokat hoznak létre időről, időre. Az egyik „fellegvár” kétségtelenül a Bethlen Téri Színház. A meghívás a Közép-Európa Táncszínház / Click előadására szólt. Már a leírás alapján izgalmasnak tűnt a darab.

T 9T 10

Mélyen belül mindenki álmodik arról, hogy megtalálja azt az embert, akivel minden passzol. Az Ujszászi Dorottya által kidolgozott CONSLA – kortárs tánc, kontakt improvizáció és salsa alapokra épülő technika – a mozgás nyelvén kalauzol el minket a párkapcsolatok labirintusába. Illúziók és valóság, klasszikus és modern férfi-női szerepek, különbségek és hasonlóságok az európai és a latin-amerikai kultúrában.

T 12T 11

T 13Ujszászi Dorottya 2014-ben az Ifjú Koreográfusok Fóruma tehetségkutató program keretében dolgozott először együtt a KET társulatával. Ő az első koreográfus, akinek munkája beépül az együttes repertoárjába. A megkezdett közös munka a Click című előadásban teljesedik ki.

T 15T 16

A mozgás, az érzelmek megjelenése, a táncos tudás kiemelkedik az utóbbi időben látott produkciók közül. Külön említést érdemel Újvári Péter éneke, amely gyönyörűen zárja le a látottakat. S ha már Pétert kiemeltem, az „alkotó gárda” nagyon is megérdemli, hogy név szerint jelenjen meg mindenki.

T 17T 18T 19

T 2T 1T 3Előadók: Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Wéninger Dalma, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Szabó András
Fény: Fogarasi Zoltán
Zene, zenei szerkesztés: Mádi László
Jelmez: Gulyás Kinga
Ének: Újvári Péter
Koreográfus asszisztens: Frigy Ádám
Koreográfus: Ujszászi Dorottya

T 5T 6

Kép és szöveg: Koncz Dezső

—————————————————————————————

Central Europe Dance Theatre/Click

Deep inside everyone has a dream: finding his or her own true match. Dorottya Ujszászi leads the audience to the labyrinth of relationships using her special dance style named CONSLA, which combines movements of salsa, contemporary dance and contact improvisation. Illusion vs. reality, classic and modern roles of men and women, differencies and similarities in the European and South American culture.

Dorottya Ujszászi worked together with the company in 2014 as a winner of Young Choreographers’ Platform. She is the first young choreographer whose work was elected to be part of the company’s repertoire.

Performers: Mariann Hargitai, Adrienn Horváth, Zsanett Jakab, Dalma Wéninger, Gábor Ivanov, Péter Kovács, András Szabó
Singer: Péter Újvári

Lighting: Zoltán Fogarasi
Music and editing: László Mádi
Costumes: Kinga Gulyás
Assistant choreographer: Ádám Frigy
Choreographer: Dorottya Ujszászi
Central Europe Dance Theatre is the first dance theatre founded in Hungary. Since 2013 Attila Kun has been the artistic director of CEDT and his vision forms the work of the company and he finds it important to elevate dance to a new dimension in everyday life, not only as an artistic expression but also as a training that helps people to strengthen their bodies and positive mental state.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s