ÉPÍTSD ÚRA ÖNMAGAD!

A magamfajta egyszemélyes stáb, / írás, fotó / ritkán jut el vidékre tudósítani eseményekről, pedig mindig haragudtam azért, hogy „vízfejű” ország lévén, szinte minden fővárosunkban történik és a megjelenések zöme is ide koncentrálódik. Szerencsére van olyan szívélyes invitálás, amikor a távolság sem jelent akadályt. Brezovai Sándorral egy bemutatón találkoztam és már akkor jelezte, hogy, ha jót akarok látni, akkor vegyem az irányt Szentes felé.

Z 1Z 2

Z 3Vasárnap reggel, el is indultam, pedig az időjárás vigasztalan formáját hozta. Szürke, csepergős idő volt, de ez várakozásomat, kedvemet, cseppet sem befolyásolta. Az M5 autópályán haladva, aztán, úgy száz kilométer után a napsütés is be-bekacsintott a felhők közül. Szentesre érve aztán már rendesen fényözön árasztotta el a Dr. Papp László Sportcsarnokot. Az ajtón belépve a tablókon rögtön megtekinthettem a névadóról szóló információkat. Olimpiai ezüstérem és többszörös Európa bajnoki arany volt az útja. Nézegetve a relikviákat, azt is felfedezhettem, hogy az egykori focista, Pusztai László is a városban kezdet rúgni a labdát.

Z 4Z 5

Azt, hogy jó helyen járok már az is jelezte, hogy csinos hölgyek érkeztek folyamatosan a csarnokba. Akik korábban jöttek, már készítették is az emlékképeket a Nippon Zengo reklám táblája előtt, a többiek pedig egyre sűrűbb sorokban töltötték meg a lelátót. Persze az várható volt, hogy szinte senki nem marad ücsörögve a helyén, és amikor megtörtént az első köszöntés, a tömeg elözönlötte a küzdőteret.

Z 7Z 6

Z 8Mint mindenhol a világon, legyen az bármilyen esemény, egy perces néma főhajtással emlékezett mindenki a Párizsban történt merényletek áldozataira. Rögtön az elején a szervezők egy gyönyörű emléktárggyal köszönték meg azoknak a munkáját, akiknek köszönhetően létrejöhetett az esemény. Sorra jöttek a színpadra szponzorok, polgármester, edzők, versenyzők.

Z 10Z 9

Z 11Aztán indult az „őrület”! NIPPON ZENGO BOMBASTIK az alapító mesterrel, no meg segítőivel, akik félelmetes tempót diktáltak, megtartva a bemelegítés, a mozgássorok emelkedő hőfokát, majd egy gyönyörű relaxációs végkifejletet hozva a résztvevőknek. Voltak itt gyerekek, gyönyörű, fiatal lányok, családanyák, de még családapák is. Fél óra után megjelentek az első izzadság cseppek. Ez persze senkit nem zavart és legtöbben hangos kiabálással bíztatták a lankadókat.

Z 12Z 14

Z 13A második menetre húsz centimétert nőtt a teremben lévők átlagmagassága. Na, nem valami különleges növesztő szernek volt ilyen hatása, hanem kiosztásra került a vállalkozó kedvűeknek a Kangoo Team összes talpra valója. A kezdeti billegési bizonytalanságok után elindult a féktelen, jókedvű ugrálás. Ezt az időt használtam ki, hogy Brezovai Sándort megkérdezzem arról, amit láttam.

Z 15Z 16

– Mikor kezdted el ezt a sportot?
– A nyolcvanas évek elején kezdtem el karatéval foglalkozni. Tizennégy évesen tetszett meg sport. 1984-ben aztán Székesfehérváron kétszáz induló közül már bajnoki címet nyertem ifjúsági kategóriában.
– A kezdet után merre vezetett ez az út?
– Felfigyeltek rám és eltölthettem Japánban egy fél évet. Rengeteget tanultam. Többször nyertem Európa Bajnokságot, voltam helyezett számtalanszor világversenyeken. Ma is dolgozom a Kyokushin Karatéban. A magyarországi sportági szakszövetségek között a karate és a harcművészetek együttesen százötvenezer fővel a második legjelentősebb létszám.

Z 17Z 19

– Miként lett ebből a NIPPON ZENGO?
– Van egy sportvállalkozásom Szentesen. Ezerkétszáz négyzetméteres wellness, fitness, rehabilitációs központot vezetek, volt több aerobik program, de láttam, hogy nem igazán dübörög ez az egész. Megpróbáltuk az egészet ötvözni a karate sporttal. Rengeteg dolgot kellett változtatnom. Lefejtettem magamról mindazokat az embereket, akik képtelenek voltak a változtatásra. Építsd újra önmagad! Ezt jelenti a NIPPON ZENGO. Csináltunk egy teljesen új programot Bagi Alexandrával. Kettőezer tizenkettő szeptemberében indultunk egy nagyon komoly hálózatépítéssel. Százötven körüli aktív klubunk van szerte az országban és ez hihetetlen eredmény. Vagyunk már Ausztriában, Szerbiában és indulunk Belgiumban.

Z 18Z 20

Z 21Valóban, ahogy néztem a gyülekezők hátán a dresszek feliratát, hirtelen „csak” Tiszafüred, Felsőpakony, Tököl, Ráckeve, Eger, vagy Halásztelek neveit olvashattam, de amint hallottam voltak itt Szerbiából és ki tudja még hány helyről.

Z 23Z 22

A nap folyamán bemutatkozhatott még a ZUMBA, a Cardio Kick-box és történt sok minden más, ami az egészséghez, a fittséghez tartozik. Szünetekben a házigazdák zöldségeket, gyümölcsöket, egészséges üdítőket kínáltak, frissítve a fáradó szervezetet. Nem véletlenül gondolhatta azt minden résztvevő, hogy fárasztó, de nagyon hasznos napon lehetett túl, élményekkel feltöltődve.

Z 24

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s