GÉZENGÚZ FOTÓK!

Meghívót kaptunk, nem is akárhová! A Vigadó gyönyörű épületében, igazán elegáns helyen, fotókiállítás nyílt a Gézengúz Alapítvány „Törékeny erő” címmel meghirdetett pályázatából. Ötszáz feletti beérkezett műből kellett a szakemberekből álló zsűrinek kiválogatnia a nyerteseket. Indulhattak amatőrök, profik és külön kategóriát kaptak a tizenhat év alatti „művész palánták”.

G 1G 2

G 3A megállító táblákon, több helyen is szerepelt az a felirat, amely az alapítvány hitvallása. „Van, aki egészségesen születik, és van, aki azzá lesz.” Rengetegen jelentek meg ezen az ünnepi napon, amely már csak azért is kiemelkedik a sorból, mert a Gézengúz ebben az évben huszonöt éves.

G 5G 4

Sorra szólaltak meg az alapítótól kezdve a zsűritagon keresztül az illusztris vendégek, de a megnyitás Szabó Borbála tisztsége lett, aki maga is koraszülöttként, 900 grammosan, huszonhét hétre látta meg a világot. Elsősorban arról beszélt, hogy mennyire fontos volt számára, hogy a szülei, a családja mindig is mellette volt, s segítette a kezdeti hátrány leküzdésében.

G 6G 11 Háló Roland - Kis csapat

A fotók is erről szóltak. Törékeny az erő, de ha együtt küzdünk meg érte, nincs az az akadály, amit ne tudnánk leküzdeni. Hittel, elhivatottsággal és mérhetetlen szeretettel, áthidalható minden nehézség. Kattogtak a fényképezőgépek, forogtak a kamerák, mert szerencsére a sajtó is átérezte mennyire fontos ezen a napon jelenléte.

G 12 Kocsis Judit-Egy csepp könny, KitartásG 13 Németh Melinda-Az Anyai szeretet ereje

G 14 Rakonczai László- BuborékHáló Rolandot, aki a tizenhat év alatti kategória nyertese lett, egész osztálya, tanárai, de még az iskolaigazgató helyettese is elkísérte. Ugyanebből az iskolából nyilatkozhatott televíziónak Szabó Fanni, aki második helyet ért el. Mindketten a Szellő EGYMI FotóSarok szakkörében szerették meg a művészet ezen ágát.

G 15 Rátkai Bence-EMM_A_NDIG 16 Sinkáné Buda Orsolya - Első találkozás a kinti világban

A kiállítás részletes leírása helyett legyenek a képek azok, amelyek mindennél többet mondanak el arról a világból, amely a Gézengúz Alapítvány jóvoltából közkinccsé válhatott. November 29-ig tekinthető meg az anyag a Vigadóban és december elsején egy nagyszabású gálán vehetik át a nyertesek díjaikat.

G 17 Vancza Zsuzsanna-apa érintéseG 16 Szabó Fanni - Szemek

Szöveg: Koncz Dezső

Kép: Koncz Dezső és nyertesek

There is one comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s