LOJZI

Nem tudom, hogy az olvasó érzett-e már olyat, mint én az elmúlt napon? Kezembe vettem egy vadonatúj hanghordozót. Megnéztem a borítót elöl- hátul, s rögtön éreztem, hogy „süt”. Nem bontottam ki, nem hallgattam bele, csak tudtam, hogy érkezik, s mégis már az érintés hozta azt a tartalmat, amit az első hang megszólalása után vártam.

Lojzi 1400 no sticker RGBDöbbenet jól szól, és amikor az első dalban meghallottam Keresztes Ildikót, valósan átszaladt a hátamon a kellemes borzongás. Velem lett az ég és a szerelem. Még fel sem ocsúdhattam a kábulatból, amikor az érzéseket Sipos Péter éneke „passzírozta” belém olyan erővel, amit magamévá tudtam tenni szinte minden mondatával a szerző gondolatvilágából.

Lojzi 1 Ildikó 2Lojzi 2 Sipos Peti

Mert, hogy az albumot Németh Alajos „Lojzi” jegyzi, hangban, szövegben egyedül. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem ismerem az embert, aki basszusgitárjával a nyakában, valami olyat varázsolt a hazai zene egére, amit csak kevesen, vagy talán senki nem tudott produkálni.

Lojzi 4Lojzi 6

Ma is elképedek azon, hogy szinte mindegy, hogy a Bikini hol jelenik meg, tömegvonzása van. Csak megjegyezném, hogy az együttes a legsikeresebb koncert évet zárja az idén. Ereje van a daloknak!

Lojzi 5Ezek után jön a szóló: LOJZI módra! Az volt az érzésem az első, második, sokadik meghallgatás után, hogy „kiírta” az életét kilenc dalban. Nem tudnék választani, mert egytől-egyig csoda. Nagyon ott van a szíve, a lelke Erdélyben és ehhez talált olyan előadókat, akit úgy tolmácsolták a dalokat, mintha sajátjuk lenne.
Felhívom a figyelmét mindenkinek, hogy nem csak egy új hanganyag, hanem az egyik legfontosabb névjegy, „lenyomat” került a hazai zenei világ asztalára. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy a nyolcadik opusban megjelent a régi barát, Nagy Feró és egy tisztán csengő női hang, Pacziga Linda és Huszti Béla.
A „Sóhajok Lépcsőháza” Lojzi első albuma, s aki meghallgatta, csak remélni tudja, hogy élőben is találkozhat a dalokkal legalább egy-egy kiemelkedő koncert erejéig.

Bikini 2Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s