CSILLAGOK AZ ARÉNÁBAN

Rengeteg sajtótájékoztatón jártam a sok év alatt. Volt közöttük szolidabb érdeklődést kiváltó esemény és volt olyan is, amikor a teremben alig fértünk el. A Tennis Classics nyitó eseménye viszont minden képzeletemet felülmúlta. Nyolcadik alakalommal érkezett Budapestre a Taróczy Balázs által megálmodott „randevú”.

T 1T 2

T 3T 4

Nem gondoltam volna, hogy ennyi működő televízió létezik Budapesten. Nem számoltam ugyan, de tizenöt, húsz kamera várta az előtérben a riportalanyokat. Fotósból újságíróból, pedig vagy háromszor annyian lestük az érkező sztárok minden pillanatát.

T 5T 6

Először Babos Tímea állhatott a kamerák elé, aki természetesen hétvégi tornagyőzelme után a legmosolygósabb hölgy volt az este. Bár hazaérkezése kalandos volt, mert törölték a járatát, de az utolsó pillanatban mégis sikerült időben megérkeznie. Számára rettentően fontos a keddi játék, mert hazai közönség, ismerősök, család előtt szinte egész évben nem tud pályára lépni.

T 7Hiányoznak a nagy nevek, versenyek a honi kínálatból, így aztán a nagy érdeklődés sem véletlen, hiszen nem akárkiket láthat a sportágat kedvelő közönség, még ha bemutató jellegűek is a labdamenetek.

T 8T 9

T 10A főszervező, Taróczy Balázs azért elmondta, hogy éles küzdelmet kért mindenkitől. Így aztán érdekes lesz a felettébb csinos Kristina Mladenovics és Babos Tímea küzdelme, akik a párosban elért közös siker után egymás ellen játszanak. A fiatalabb nemzedéket a férfiaknál Az US Open győztes Marin Cilic és a világranglista jelenlegi hetedik helyezettje, Richard Gasquet képviseli.

T 11T 12

De, játszik egymás ellen, két korábbi nagy bajnok is, Goran Ivanisevic és Pat Cash. Azt gondolom, ha csak ez a párosítás lenne, már megérné nem lemaradni a két óriás csatájáról. A nap szenzációja mégiscsak az, amikor megtörténhet a pont harminc évvel ezelőtti páros döntő, ahol az eddigi legnagyobb hazai teniszsiker gazdája, Taróczy Balázs Heinz Günthardal az oldalán, legyőzte a Cash-Fritzgerald duót.

T 13T 14

Kedden délután, aztán gyülekeztünk szépen a Papp László Arénában. Igaz, a korai kezdés miatt a lelátók lassan teltek, s amikor a két „király” a pályára lépett, jó háromnegyed ház fogadta Őket vastapssal. Cash-Ivanisevic!

T 15T 16

Gyönyörű megoldásokban, egymás cukkolásában, hisztiben, ütő földhöz vágásában, láb közötti szerva fogadásban és ezernyi trükkben nem volt hiány. Hogy nyert a horvát tenisz origója? Nem érdekelt senkit. Az ünneplés mind a két embernek kijárt. A végén az aláírt labdák ott landoltak a nézők kezében, akik a leghangosabbnak bizonyultak, s ez így maradt „hagyományként” minden mérkőzés után.

T 17T 18

Érdekes volt, hogy a két hölgy, egy oldalon, egymás mellett ültek még a szünetekben is. Biztosan a sikeres párosuknál megszokták. Timi és Kristina elválaszthatatlannak tűntek, pedig, ahogy elmondták az olimpia évében külön utakon járnak, de biztosak abban, hogy lesz még közös „fellépésük” a világ tenisz porondján.

T 19T 20

T 22T 21

Legek és legek, de azért, ami teljes telt ház előtt került megrendezésre, az mégiscsak a sport ezen ágának az egyik csúcsa! A kivetítőn megjelent, egy harminc évvel ezelőtti esemény. Wimbledon, döntő. A revánsra harminc év után kerülhetett sor. Ennyi mosolyt még komoly meccsen nem láttam, mint ezen az estén. Az tökéletesen látszott, hogy a gyorsaság, ha meg is kopott kicsit, de mindannyian tudják, érzik, hogy hová kell elhelyezni a labdát ahhoz, hogy az ellenfeleknek esélyük sem legyen elérni a játékszert.

T 23T 24

A legeknek ezzel aztán nem is volt vége, jöttek a jelenlegi klasszisok, és egy igaz sztárokból álló vegyes páros. Ünnepelt Budapesten a tenisz! Csak azt sajnálhatjuk, hogy a következő hasonlóan rangos mérkőzésekre még legalább egy évet kell várnunk. Drukkolunk a szervezőknek, Taróczy Balázsnak, hogy hasonló varázslatban legyen részünk a kilencedik alkalommal is, így november végén.

T 25Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s