BUDAPEST LEGSZEBB FŐ-TERÉN

Ha semmi sem történne november utolsó hétvégéjén, Óbuda Fő-tere, akkor is az egyik legszebb közterülete lenne fővárosunknak. A kerület, már jó ideje rájött, hogy az adottságokat nyáron és télen is egyaránt tökéletesen ki tudja használni a lakókörzet népszerűsítése érdekében.

Ó 12Ó 13

Már vagy három hete, először a homokbuckák jelentek meg a macskaköveken. Aztán szorgos kezek terítették a jégpálya alapjait. Épültek a pavilonok, ahol a forralt bor, a kemencés lángos, kürtös kalács számára lett minden kialakítva.

Ó 14Ó 15

A hónap utolsó szombatján, aztán „eldördült a rajtpisztoly”. Bús Balázs polgármester varázsolt egyetlen gombnyomással olyan fényáradatot, amely ilyen pompájában, ez idáig talán soha nem volt látható. Az érkezőt már a Szentlélek téri buszmegálló csodálkozásra készteti. Majd minden fán csodás égő sorok invitálják a nézelődőt egyre beljebb. Szokás mondani, ékszerdoboz a tér. Most is az lett, de csillogó formáját mutatva az arra járóknak.

Ó 16Ó 17

Ó 5Ó 6Ó 11A fő attrakció természetesen az ingyenes jégpálya, amely egész nap várja a korcsolyázás szerelmeseit. A gasztronómia és a jég mellett, a hétvégék azok számára is hoznak Óbudára csodás előadókat, akik a kultúrára szomjaznak. A gyerek műsoroktól a népzenén keresztül a jazzig majd minden műfaj megfordul a színpadon.

Ó 9Az árusok kimondottan minőségi termékeket kínálnak a pavilonokban. Kapható itt ékszer, üveg varázslat és az alkalmazott művészet  teljes választéka. Az sem marad „szárazon” aki a pálinkákra esküszik, mert a Panyolai jóvoltából szinte minden gyümölcsből fogyasztható a nemes nedű. Forralt bor is megvásárolható az összes szegletében a térnek. Aki pedig megéhezett, válogathat az egyedi kemencés lángosból vagy a parázson készült kürtöskalácsból.

Ó 10Ó 1

Érdemes tehát eljönni Óbudára és nem csak „egy jó túrós csuszára”! Aki az első hétvégéről lemaradt volna, pótolhatja, akár minden nap a látogatást, s ha műsort is szeretne, akkor hétvégeken irány a Fő-tér!

Ó 7Ó 4

Ó 3Kép é szöveg: Koncz Dezső

There is one comment

  1. Zsuzsanna Bokor

    Kar hogy ennyire messze vagyok szeretett keruletemtol! Milyen jo lenne most otthon lenni! Dunedinben az unokaimmal is nagyon jo, de hianyzik az otthoni hangulat! Itt nagyon angolszaz hidegseg uralkodik!

    Kedvelik 1 személy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s