KOSÁRLABDA ÜNNEP A SYMA-BAN

A sportágak között nézettségével, mérkőzés látogatottságával a kosárlabda igen előkelő helyen áll, nem is beszélve egy-egy összecsapások hangulatáról. Aki, járt már, akár egy bajnokin vagy nemzetközi eseményen, bizton visszatérő nézővé válik.

K 2K 3

K 4Már hagyomány, hogy minden év végén megrendezésre kerül a Kelet-Nyugat All-Star Gala. Kétségtelenül kiemelkedik az események sorából, mert egy pályán, egyszerre szerepelnek a bajnokság legjobbjai, idegenlégiósok, hazaiak egyaránt. Fantasztikus névsor mindkét oldalon. Mielőtt a sztárok pályára lépnek, a felvezetés sem akármilyen.

K 6K 5

K 7Először a fiatalok kápráztatták el a gyülekező nézőket, s ami ilyenkor természetes, rengeteg, gyönyörű, fiatal hölgy foglalt helyet a lelátón. Az U20-as válogatott jelentős fölényben kosarazott az Egyetemi Válogatott ellen, akik az elején tartották a lépést, de aztán meghajoltak az összeszokottabb csapat előtt.

K 9K 8

Nagyon jó kezdeményezés volt, hogy a nagyszünetben bemutatkozhattak a Speciális Olimpiát megjárt kosárlabdázó emberek. Igaz, a Los Angelesben jártak közül csak ketten léptek pályára, de szemmel láthatóan élvezte mindenki a közönség felől áradó szeretetet. Igaz, csak pár perc jutott nekik a játékból, de örökre megmaradó emlék lesz mindenki számára ez az este.

K 10K 11

Mielőtt Vojvoda Dávidék a küzdő térre léptek volna sor került egy olyan mérkőzésre is, amely nyugodtan nevezhető történelmi eseménynek. Szintén Kelet-Nyugat mérkőzött meg egymással, csak éppen kerekes székek gurultak a küzdőtérre. Hihetetlen taktikai kombinációk, rafinált cselek, erőteljes karmozdulatok. Öröm volt nézni a felszabadult játékot. Azok az emberek, akik pályán voltak ismét bebizonyították, hogy csak akarat kérdése és minden elérhető az álmainkból.

K 13K 12

K 14A lelátók megteltek, indulhatott a fő attrakció dobszólós felvezetéssel. A himnuszt az Opera Ház Gyermekkórusa énekelte gyönyörűen. A keletiek hét csapatból verbuválódtak, hasonlóan a nyugatiakhoz. Perry Kenderick, Spurlock Tristan, Dickerson Cole, Alexander Lawrence, Barnies Troy, Dramicanin Ratsko a nevek az idegenlégiósok közül a teljesség igénye nélkül. Báder Marci, a talán legnépszerűbb hazai „mestere” a kosárlabdának, a pálya szélén kommentálta az eseményeket.

K 16K 17

K 18Igazi, látványos show kerekedett a küzdelemnek annyira azért nem nevezhető játékból. Zsákolások, hihetetlen mennyiségű három pontos, „eszelős” passzok, látvány és látvány. Az időkéréseknél pedig a Szlovéniából érkezett Frox táncos akrobatika csoport, esetenként lélegzetelállító mutatványokkal szórakoztatta a nagyérdeműt.

K 15K 19

K 20A nagyszünet is tartott meglepetést. A Molten Shooting Stars dobó verseny három „nagyágyú” csapata, Boros Zoltánék, Sitku Ernőék és Hosszu Zoltánék közül az utóbbiak nyertek három másodperccel tovább erősítve a Hosszú család sikersorozatát. Igaz, Katinka három másodperce a medencében igen tetemes előny lenne, itt a lehető legszorosabb végeredmény született.

K 24K 23

A végére aztán Kelet-Nyugat nem bírt egymással és a teljesen igazságos döntetlen született. Közben azért volt egy B33 Kelet-Nyugat összecsapás három-három fővel és egy szokásosnak mondható zsákoló verseny. Jó érzéssel mehetett haza mindenki, mert a kosárlabda ezen az estén is bebizonyította, hogy az egyik legszerethetőbb sport.

K 22K 21

K 25K 26

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s