FÉNYSZÓRÓ A PORONDON

December első hetében, már a legtöbben azon gondolkodunk, hogy milyen ajándékkal tudjuk meglepni szeretteinket. A Fényszóró Alapítvány már tizenkettedik alkalommal kedveskedett egy hatalmas „élmény csokrot” átnyújtva több száz gyereknek, felnőttnek, akik számára, talán ez volt az egyik legszebb ajándék karácsony közeledtével. Jóval a gála kezdete előtt érkeztek a buszok messzi vidékről, s kisebb, nagyobb csoportokban tárgyalták izgatottan a várható meglepetéseket.

F 1F 2

Többen, rutinos visszatérőként foglalták el helyeiket a Fővárosi Nagycirkusz nézőterén, de a csodálkozó szemeket látva, bizton akadtak többen is, akik először csodálhatták meg a porond látványát.

F 3A műsor első részében az est megálmodója, Csepregi Éva köszöntött mindenkit, majd már hagyományosnak mondható módon, a jeleléssel fellépő kórussal adta elő az alapítvány himnuszát. Az első pillanattól kezdve vastaps kísérte az előadást. A házigazda a porondra hívta segítőit, akik nélkül az esemény nem jöhetett volna létre és külön köszöntés járt Simontornya „küldöttségének” a polgármester asszonnyal az élükön. Rengetegen jöttek Szentendréről is a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumból, akikkel az alapítvány folyamatosan jó kapcsolatot ápol.

F 10F 11

F 9Kijutott mindenkinek a dübörgő tapsból, és így volt ez akkor is, amikor a budapesti Mozgásjavító kerekes székes csapata táncolt el hihetetlen precizitással kidolgozott mozdulatsort, amelyet a lányok szemmel láthatóan élveztek minden pillanatában.

F 5F 4

Felrobbant a „ház”, amikor Éva felkonferálta Peter Srámeket. Egy közös dal után jöttek Peter legnagyobb slágerei, s egy nagy kórussá alakult a lelátó. Hihetetlen népszerű lett ez a szlovák fiú, szinte hetek alatt.

F 6F 7

F 8A gála az Újpesti EGYMI előadásával folytatódott, aminek érdekessége az volt, hogy Ruzsa Magdi gyönyörű dalára, néptánc elemei elevenedtek meg a porondon. S, ha már tánc, akkor kecses mozdulatok, érzelmekkel teli előadás következett Pilisről a Kastély Gyermekotthon fiataljaitól.

F 12F 13

A gyerekek műsorának „fénypontja” a Prizma EGYMI tanulói által előadott csodálatos fény kompozíció volt. Az árnyjátékkal kezdődő, fényjátékkal folytatódó műsort lélegzetvisszafojtva figyelte a publikum, hogy aztán kitörjön az orkánszerű éljenzés.

F 15F 14

Volt még hátra a gálából egy olyan sztárvendég, akit az egész ország gyerekként szeretet meg, s a rajongás a mai napig tart. Szandi „felszántotta” a porondot! Mindkét dalával annyi energiát vitt át közönségére, amire csak a legjobb előadók képesek. Zárásnak pedig a mazsorett csoport mutatta meg, hogy milyen ügyesen bánik a botokkal.

F 16F 17

A Fényszóró Gálába ennyi fért bele, de hátra volt még a cirkusz jelenleg futó teljes műsora. A BALANCE artistái ezen a délutánon is világszínvonalat mutattak be műsorukkal, amiből kiemelni senkit sem szeretnék. Inkább „beszéljenek” a képek.

F 20F 19

F 18Mi mással lehetne búcsúzni egy ilyen délután után egymástól, mint: Jövőre veletek, ugyanitt!

F 22F 21

F 24F 23

F 25Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s