A TÁNC, AMI KITÖLTI AZ ÜRES LAPOKAT.

Ne csak nézd! Szeresd! Ezt mondta nem olyan régen egy barátom, aki sokkal nagyobb szakembere a mozgásművészet minden ágának, amit én egyenlőre csodálok, de nem mindig értek. A meghívás, egy olyan előadásra szólt, amelynek az előzetes tartalom alapján, minden rezdülését éreznem kellett, de a bizonytalanság mégis bennem volt.

_MG_8779_MG_8379

Korán ültem be a nézőtérre, amikor a fotós főpróba előtt az utolsó simítások történtek. A lányok gyönyörűek voltak, de azért a két fiatalember is érdemelt a hölgyektől egy-egy pillantást. Ja, kérem a tánc már csak ilyen szép emberek, szép mozgásokkal….

_MG_8440_MG_8407

Azért, ami a színpadon történt, ennél jóval több. Ezernyi érzés. emberi indulat feszült egymásnak pillanatok alatt, változtatva az érzelmek hullámzását az előadás során. Szerelem, elfojtás, felemelés, elengedés szorult minden egyes jelenetbe.

_MG_8447_MG_8452

_MG_8483Akrobatika, mozgás kavalkád az érzelmekben és minden, ami az érzéket, érzelmet felkorbácsolja. Lehet, hogy ezért érdemes megnézni a hasonló előadásokat?

_MG_8514_MG_8549

_MG_8584A hazai táncélet egyik jól ismert együttese, a Badora Társulat új kihívások felé fordult, most nem az alapító Barta Dóra irányította a próbákat, hanem két fiatal vendégkoreográfust kért fel erre. Várnagy Kristóf az elmúlt éveket táncosként olyan legendás alkotóműhelyekben tölthette, mint a Cullberg Balett, a Svéd Királyi Balett és a Cirque de Soleil. Katonka Zoltán a legismertebb hazai együttesek produkcióiban nyújtott megannyi emlékezetes teljesítményével elismerést szerzett táncművész, koreográfus és világítástervező.

_MG_8636_MG_8658

_MG_8675A két fiatal vendégkoreográfus egy-egy részt kapott a Janus című bemutatóban.
Kihagyhatatlanul meg kell említeni az öt táncost, akik alapjai a színpadra állított műnek.
Esterházy Fanni, Horváth Zita, Szőllősi Krisztina, Csizmadia Tamás, Darabont Áron

_MG_8716_MG_8680

Barta Dóra mondta: „Mindkettőjükben ott van a magával ragadó, előre mutató energia és a szakmai kiválóság. Az általuk létrehozott tánc az új összhang.”

_MG_8739_MG_8751

Várnagy Kristóf koreográfus véleménye álljon itt : „ A produkció nem egy történetet dolgoz fel, hanem a számomra most legelérhetőbb, legkézenfekvőbb valóságról szól, azaz azokról az emberekről, akikkel dolgozom. Egyetlen célom, hogy olyan kontextust teremtsek a táncosaimnak, amiben ők ki tudják magukat fejezni. Ezért a szövegkönyvem az előadáshoz egy kötetre való üres lap, ami arra vár, hogy kitöltsem.

_MG_8762_MG_8767

Bemutató: 2015.december 8. 19:00
Helyszín: Marczi Közösségi Tér
Szöveg: Koncz Dezső
Fotó: Huisz István

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s