ÉG VELED SÁNDOR!

Ez az a cikk, amit nem akartam megírni. Nagyon nem! Elhinni sem tudtam, amit a hírekben hallottam, s ezzel még ma is így vagyok. Még elevenen él bennem a kép, amikor a nyáron, az óbudai főtéren koncert közben rám mosolyogtál a színpadról.

Benkó 3Ismertük egymást régóta. Gyerekként, nyiladozó értelemmel csodáltam rá a világra, s tudtam meg, hogy a hazai zenei világ mennyi kincset hoz az életünkbe. „Nagyhatalom” voltunk tehetségek terén és Te ülhettél a képzeletbeli csúcson legmagasabban. Nem tudok olyan embert, aki ne tisztelt volna. Élmény volt hallgatni a játékod, s azt a hihetetlen intelligenciát, amellyel meg tudtad szólítani a közönséget.

Benkó 7

 

Benkó 2Benkó 1

Eszembe jutnak azok a napok, amelyeket együtt tudtunk tölteni. Majd minden hazai nagysággal készítettem Sztárbarangoló műsort. Az egyik legkedvesebb emlékem mindig is a Keszthelyen történt kirándulásunk volt. Séta közben annyi szeretetet kaptál a járókelőktől, mint talán senki a filmek készítése során. Még német turisták is megismertek és örömmel szorongatták kezedet.

Benkó 6Benkó 5

Természetes volt, hogy amikor készítettem „Sztárok és sztorik” könyvemet, Neked helyed volt benne. Mindenkitől kértem, egy történetet, ami meghatározó volt életében, de nem jelent meg még sehol. Te, az unokádról írtál, hihetetlen szeretettel.

Benkó 4Terveztem még Veled egy nagy beszélgetést a Nagylátószög számára. Marad az emlékezés. Annyi mindent hagytál ránk, hogy az az érzésem, hogy örökké itt maradsz velünk, lemezeiddel, riportjaiddal, fotóiddal, kedvességeddel, szelíd mosolyoddal. Ég veled Benkó Sándor!

Benkó 8Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s