PARÁDÉS ASZTALITENISZ PARÁDÉ

Bevallom, szkeptikus vagyok, amikor a sportágak gálájáról hallok. Láttam sokat, s kétségtelen, hogy vannak „eszement” megoldások, de az ilyen események sportértéke kérdőjeleződött meg bennem, sok esetben. Láthattam világsztárokat, egykori bajnokokat szép számmal, de az mindig érezhető volt, hogy a show fontosabb eleme az ilyen délutánoknak, estéknek, mint a küzdelem izgalma, szépsége. Mégis elmegyünk szép számmal mindenhová, mert kétségtelenül egytől-egyig segítik egy-egy sportág népszerűsítését.

P 1P 2

P 3A december utolsó, karácsony előtti hétvégéjén, a lehetőség jobban vonzott, mint bármelyik másik, hasonló esemény. Történt vagy negyven éve, hogy egy hazai bajnokságon fotóztam, amolyan amatőrként egy asztalitenisz versenyen. Sikerült készítenem egy képet Klampár Tiborról és az Ő jellegzetes szervájáról. Elküldtem egy rangos nemzetközi pályázatra, történetesen Reusba, az Európai Sportfotó Szalonra, ahol nem hozzám hasonló amatőrök, hanem inkább profik indultak, és alig húsz évesen elhoztam egyetlen magyarként, az igencsak rangos harmadik díjat. Azonnal behívtak az akkori Képes Sportba fotózni. Innem számolom sportfotósi pályafutásomat.

P 4Eltelt vagy negyven év, és a Generációk Csatájának egyik főszereplője Tibor volt. Ott volt tehát a helyem, Káposztásmegyeren a Jégpalotában. Fazekas Péter megálmodta és Pósfai Gábor, ügyvezető igazgató / Dechatlon / segítségével létrehozta ezt a nem mindennapi délutánt. Indult az egész azzal, hogy kilométeres körzetben nem találtam parkolót, de ez kivételesen jól esett, mert érezni lehetett, hogy nagyon népszerű az asztalitenisz.

P 5P 7

P 6A televízió, élőben közvetített, s fotósból is akadt jócskán, és mindennél fontosabb, a nézők is megtöltötték a lelátókat. Az egész, egy igazi klasszis, Tóth Krisztina edzés bemutatójával és Harsányi Levente színes konferálásával indult. Három fiatalember „forgott” az asztal körül, s megnyugodhattunk, van utánpótlás! A fiatalságnak, még nem volt vége, mert egy igazi éles meccsen két jövő reménység, Majoros Bence és Bruckner Máté állt asztalhoz. Ha, eddig bizakodó lehettem, hogy ez a gála nem csak a showról szól, akkor Ők bebizonyították a „sportot”!

P 8Az egészből fel sem lehetett ocsúdni, amikor Szólították az első sztárt, Jan-Ove Waldnert. Olimpiát nyert, hatszoros világbajnok és tizenegyszer állt Európa dobogójának legmagasabb fokán. Nem tudom, hogy Ő kapott-e nagyobb tapsot, vagy ellenfele, Klampár Tibor. Egy biztos, játszottak egy olyan bemutatót, ahol a legfontosabb az asztalitenisz szépsége volt. Nehéz elhinni a korukat a megoldások láttán, s ezt a közönség is vastapssal honorálta.

P 9Aztán jött a hazai ranglista vezető, Pattantyús Ádám és a tizennégyszeres magyar bajnok, az est megálmodója, Fazekas Péter. Ők is odatették magukat, ahogy az a ranghoz Ilik. Ők mutatták meg, hogy holt tart ma a pingpong világ.
Voltak természetesen igazi különlegességek, mint a teljes sötétben zajló LE D-pingpong. Sor került a „szünetben”, ami nem igazán volt annak nevezhető, két olyan bemutatóra, amelytől elámult a közönség. Szombathelyről érkezett nyolc gyönyörű hölgy. Elhelyezték ugróköteleiket, és amit csináltak, az talán „cirkuszi” produkcióként is beválna. Koreográfiájuk mindent vitt! Bízom benne, hogy ezen az oldalon egyszer külön is be tudom mutatni Őket, mert megérdemlik.

P 10P 11

Ha lehet fokozni a show hangulatot, akkor, arról, az akrobatikával fűszerezett kosárlabdás fiúk, a FACE TEAM gondoskodtak, olyan gyakorlatokkal, amire szintén külön riportban kellene sort kerítenünk. De, jött ami, minden eddigit hengerelt! Jean-Michel Saive, a Belga fiatalember, aki mellesleg, kétszeres világbajnoki ezüsttel, Európai arannyal és Világkupa győzelemmel büszkélkedhet és hihetetlen népszerűséggel. Nem is lehetett más az ellenfele, mint Waldner. Nos, kedves néző, a csodát itt láthatta. Ez a két ember megmutatta, hogy még ma is tudja, azt, amit ebben a sportágban senki. Show volt a javából! Területen kívüli visszaadásokkal, asztalforgatással, hihetetlen leütések visszaadásával és mindennel, ami a tényleges szórakoztatáshoz tartozik, de olyan magas szintű technikai tudással, ami után a bámészkodó, mind a tíz ujját megnyalhatta.

P 12P 13

P 14P 15

 Ha pedig most azt gondolná a kedves olvasó, hogy ez a csúcs, téved! Jött egy páros. Klampár-Gergely és ellenféltként az asztal túloldalán, ott állt a Waldner-Saive duó! Eredmény? Ugye nem gondolják, hogy fontos! Legendák az asztal mellett. Erről szólt a GENERÁCIÓK CSATÁJA. Ja, hogy nem voltál ott? Jövőre ki ne hagyd, mert lesz!

P 18P 17

P 21P 20

Kép és szöveg: Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s