HALBAN „UTAZTUNK” A BIG FISH-BEN

Természetesen nem úgy, mint Jónás a cet gyomrában! A sajtót hívták meg szervezők a Millennáris Parkban rendezendő Budapesti Halfesztivál sajtótájékoztatójára. Már, az Andrássy út is igencsak érdekes képet mutatott délelőtt, mert csinos lányok, halacskáknak öltözve sétáltak az étterem előtt és annak környékén, kínálva a szórólapot a járókelőknek.

H 2Gyülekeztek is odabent az újságírók, fotósok, operatőrök szép számmal. Talán ez nem véletlen, mert az izgalmas információkon kívül a szervezők olyan reggelit ígértek, amely az egészséges étkezés iskolapéldája lehetne. Halleves, kolbász harcsából, tenger gyümölcsei koktél volt a kínálat.

H 3H 4

A megjelenők névsora sem volt jellemző a mindennapi tájékoztatókra, nem ledegradálva a többiek jelentőségét. Érkezett Baja városának teljes vezetése, polgármesterestől és természetesen a másik „halas főváros” Szeged reprezentánsai. Megszólalhatott a Tropicarium tulajdonosa, vezetője, nem annyira az asztalra kerülő halfajták dicséretével, hanem a különleges és védettséget élvező uszonyosok érdekében.

H 5H 6

Megjelent Lakatos Márk, aki azt bizonyította, hogy a kísérő programok miatt is érdemes kilátogatni a fesztiválra február 12-től egészen 14-ig, már csak a kísérő események miatt is. Lesz fitnesz világbajnok, aki ételt készít, s jön Mexikó gyönyörű, képviselője, egészen speciális ételekkel. Zenével olyan „nagy halak” bizonyítanak, mint Nagy Feró, az Irigy Hónaljmirigy, Caramel vagy Dobrády Ákos a felsorolás teljessége nélkül.

H 8H 9

Természetesen a főszerelő a HAL lesz, minden mennyiségben. Alaptétel, hogy népszerűsítsék hazánkban is a halfogyasztást és erősítsék helyét a haza gasztronómiában. Amint, azt Németh József a Magyar Nemzeti, Gastronomiai Szövetség Vendéglős és Hagyományőrző bizottságának Venesz díjas elnöke elmondta, Európa legnagyobb halfesztiválja kerül megrendezésre, több mint száz féle halétellel.

H 11H 10

Ínyencek, lehet készülni a legfinomabb és legegészségesebb ételek kóstolására, kiváló koncertekre, szóval egy igazi jó bulira február 12-től három napon át.

H 13H 12

A sajtótájékoztató után pedig a BIG FISH kezdte kirakni az ebédet, azaz halakat minden mennyisében.

H 14Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s