Hamlet-Let that motherf*cker burn

A Sprita Társulat 2014-ben alakult – független, alulról szerveződő, rendezői meghívásos rendszerű társulatként. Egy szűkebb csapat 2011-ben előadta a Parti Nagy Lajos-féle Tartuffe-öt, majd 2012-ben egy Dorian Gray-átiratot is. Ezekben akkori Eötvös-diákok és hobbiszínészek játszottak. A Rómeó & Júliá-ban az alapcsapat néhány tagja dolgozott tovább, majd belépett az akkori végzős KIMI-osztály jó néhány színésze is, valamint külsős, már végzett, vagy épp végzős színészek. A koreográfiát az ismert mozgástanár és kaszkadőr, Gyöngyösi Tamás tanította be, a zenéért a Zeneakadémián zeneszerző szakon tanuló Szécsi Lőrinc felelt. A Spirita tagsága jelenleg több helyen is fellépő, szabadúszó színészekből áll, akikhez szintén szabadúszóként dolgozó zenészek és műszaki szakemberek, technikusnak tanuló hallgatók csatlakoztak. Egressy Tamás a BKF mozgókép-szakán végzett filmrendezőként, a Társulat mellett jelenleg fordítóként és dramaturgként dolgozik a Mafilmnél. A Társulat célja, hogy a mai, fiatal közönséget megszólítva, csakis a művészi alkotófolyamat és a produkció minőségét szem előtt tartva értelmezzenek újra mindenki által ismert klasszikusokat. A próbafolyamatok idején minden tagjuk ingyen próbál és játszik.

H 2H 1

H 3H 5

H 4H 6

H 7H 10

A Spirita Társulat újabb klasszikust öltöztet modern köntösbe. William Shakespeare leghíresebb tragédiája, a Hamlet merész újraértelmezésben, musical-revüként kerül a nézők elé. A prózai szöveget (Nádasdy Ádám fordítása) újra és újra megszakítják a dán herceg elméjében felbukkanó – a szereplők által előadott – kortárs dalok és show-jelenetek, amiket interaktív vetítés tesz teljessé. Klasszikus dráma, modern fordítás, mai jelmezek, élő zene – Hamlet, ahogyan még sosem láttuk…

H 8H 9

H 12H 11

Szereplők:
Hamlet, dán királyfi – Czibere Krisztián
Ophelia, a szerelme – Nagy Kata
Claudius, a kirakat-király – Gere Dénes
Gertrud, Hamlet anyja – Kókai Réka
Horatio, Hamlet barátja – Győri Zoltán
Polonius, királyi főtanácsos – Nádas Gábor Dávid
Laertes, Ophelia bátyja – Kocsis Fülöp
Guildencrantz, Hamlet skizofrén barátja – Seres Dániel
Színészkirálynő, a Múzsa – Görgényi Fruzsina
Fortinbras, norvég hercegnő – Dömötör Édua Csenge
Sírásó, a Halál tudora – Bittner Dániel

Látvány és hangosítás: Sütő Attila, Rozslay Miklós, Ágoston András
Zenei vezető: Magyari Marcell
Vívás-koreográfia: Gyöngyösi Tamás
A rendező munkatársa: Perényi Luca
Fordító: Nádasdy Ádám
Dramaturg és rendező: Egressy G. Tamás

Zenekar: Varga Balázs (kürt), Dálnoki Pál (kürt), Nemes Krisztina (trombita), Hechtl Olivér (hegedű), Magyari Marcell (cselló, zongora), Nagy Kristóf (gitár), Horváth Péter (basszusgitár), Ur Soma (dob)

H 14H 13

H 16H 15

H 18H 17

Fotó : Koncz Dezső

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s